Terug naar overzicht
Fiscaliteit

Hoe maak je personeelsgeschenken fiscaal aftrekbaar?

Door Isabel
02 sep 2022


Werknemers zijn het kloppende hart van elk bedrijf en moeten dus gekoesterd worden. Daarom nemen steeds meer privé- en overheidsinstanties initiatieven om hun aantrekkelijkheid als werkgever te verhogen. De kernwaarde hierbij is persoonlijke waardering, die je in uiteenlopende vormen kan overbrengen aan je medewerkers. Denk maar aan de vorm van een welgemeende dankjewel, een onverwacht kattebelletje of een fysiek cadeau. 

Personeelsgeschenken bieden bovendien de ideale mogelijkheid om de lonen van je medewerkers te optimaliseren. Het bedrag dat per gelegenheid van belastingen is vrij gesteld, wordt door de wet voorgeschreven. Dit bedrag kan verhoogd worden als de werknemer die het geschenk ontvangt, kinderen ten laste heeft. 

White paper

Fiscaalvriendelijke personeels- en relatiegeschenken 

Op zoek naar fiscaalvriendelijke beloningen voor je werknemers of relaties? Deze whitepaper vertelt je alles wat je moet weten voor 2024.
Lees meer

Personeelsgeschenken kunnen allerlei vormen aannemen, gaande van een boeket bloemen, chocolade, wijn- of bierpakket of een extraatje op de loonbrief. Dit zijn vaak klassieke geschenken die niet altijd afgestemd zijn op het dieet van je personeel. Enige voorzichtigheid in het keuzeproces is dus nodig. Wil je de keuze bij de werknemer leggen en een cadeau geven dat altijd gepast is, ga dan voor de Kadonation Cadeaubon. Zo schenk je echt elke medewerker een glimlach.

Sfeer doosjes en bon

Ben je van mening dat een cadeaubon minder persoonlijk is? We spreken je graag tegen. Via de Kadonation Cadeaubon schenk je niet alleen meer dan 90 retailers in één bon, maar daarnaast voeg je nog een unieke boodschap toe. Aan iedereen een persoonlijk cadeau geven is dus echt wel mogelijk.

Wanneer geef je nu het best een personeelsgeschenk dat zowel fiscaal en sociaal gunstig is voor jou als werkgever én voor jouw medewerker? Deze verschillende gelegenheden liggen bij wet vastgelegd en omvatten klassiekers als kerst of oudejaar, Sinterklaas, een huwelijk of (werk)verjaardag. Wist je dat er ook bij de verjaardag van je bedrijf een fiscaal aftrekbaar geschenk gegeven mag worden?

Download onze gratis whitepaper om nog meer te lezen over het fiscale voordeel van personeelsgeschenken en optimaliseer zo je cadeaubeleid.

Whitepaper fiscaliteit

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!