Kadonation logo
Project over Anka Jacobs
Organisé par: Anka Jacobs
pour Kinderboek Een Kameel op de Stoep

Project over Anka Jacobs

€ 985,00
Rassemblé de € 1.200,00

Description

Dag iedereen!

Mijn kinderboek "Een Kameel op de stoep" is klaar en wordt verzonden naar de uitgever. Ook wordt het vertaald in het engels, duits en arabisch. Wat een feest! In Nederland zal het vanaf maart volgend jaar overal te koop zijn al hopen we op een datum voor Sinterklaas. 

Langs deze weg kunnen jullie alvast een boek bestellen wat weer helpt met mijn onderhandelpositie met mijn agent en de uitgevers. Kortom koop alvast een eerste editie v het boek over de knorrende, springende en kruipende feestbeesten die in Mexico die een geweldig avontuur meemaken.

Adios amigos en enorm bedankt!

Groet, Anka 


 

Liste des contributeurs

Mises à jour

Anka Jacobs Il y a 7 ans

30-09-2016

Kunst en cultuur

ANKA JACOBS SCHRIJFT KINDERBOEK OVER STEREOTYPEN EN VERDRAAGZAAMHEID

Intercultureel feestje bij Carlos de cavia

De Mexicaanse cavia Carlos bereidt voor zijn goede vriend Nomaad de kameel en zijn kersverse bruid Angel een feestje voor. Carlos is een succesvolle boer die het lekkerste mais verbouwt in Mexico. De bijzondere mais gebruikt hij om taco’s van te maken.

 

Inmiddels eet de hele wereld zijn taco’s, vliegt hij in zijn privé vliegtuig de wereld over naar al zijn klanten en is Carlos schathemeltje rijk. Hij nodigt al zijn internationale vrienden uit voor het feestje ter ere van Nomaad en Angel. Allemaal kleurrijke en eigenaardige types, zoals Red de panda uit China, Holy de koe uit India, Ferrari de schildpad uit Griekenland en VIP het varkentje uit Nederland. Al deze dieren hebben zo hun vreemde gewoontes en tradities. Of dat allemaal goed gaat?

 

Een kinderboek met een boodschap

Zie hier de ingrediënten voor het nieuwe boek van Anka Jacobs. Een kinderboek dit keer. “Ik was het zat om altijd iets serieus te schrijven”, verklaart Anka. Eerder schreef ze over haar werk in de Verenigde Staten en bijdragen aan studieboeken over internationaal zakendoen. Onlangs haalde een brief aan premier Rutte, waarin ze opriep om toch vooral wat relaxter met elkaar om te gaan, het nieuws. Rode draad in al haar werk is verdraagzaamheid, leren omgaan met verschillen. Ook het verhaal van Carlos en zijn vrienden bevat een boodschap. “Iedereen is anders. Het maakt niet uit. Je kan prima samen een feestje vieren.” De VVD-politica is er vast van overtuigd dat het leren kijken naar verschillen en te accepteren dat deze er zijn de verdraagzaamheid in de samenleving ten goede komt. “Mensen zijn vaak bang voor het onbekende.”

 

Ervaring in Oostenrijk

Illustratief daarvoor was een ervaring van Anka tijdens haar vakantie in Oostenrijk. Twee pasgetrouwde stellen uit Oman klopten aan bij het pension waar ze met haar man Stefan op vakantie was. “De pensionhoudster was helemaal in paniek en dacht dat er terroristen voor de deur stonden of zo.” De jonggehuwden mochten na tussenkomst van de gasten blijven en Anka raakte met de Omaanse vrouwen aan de praat.

 

“Ze vertelden mij alles over hun huwelijk en hoe dat was gegaan, welke tradities daar bij komen kijken. Het was zo’n mooie avond!” Maar ook schrijnend om te horen dat de stellen al in Zwitserland en Griekenland waren geweest, maar op dat moment pas de eerste Europeanen tegenkwamen die met ze wilden praten. De ervaring was het zetje dat Anka nodig had, na een aanvankelijke ‘writer’s block’, om het kinderboek af te maken. Nomaad de kameel en zijn bruid Angel waren geboren.

 

Stereotypen

Het gedeelte waarin de cavia zijn familie en personeel probeert voor te bereiden op de eigenaardigheden die ze tegen zullen komen is hilarisch. De stereotypen vliegen je om de oren. Ferrari uit Griekenland heeft moeite om op tijd te komen, ze moeten vooral niet raar opkijken als Red de panda gaat boeren en hou toch in ieder geval een paraplu-breedte afstand van VIP als je met hem praat, anders wordt hij nerveus. “Het gaat heel erg over stereotypes. Dat doe ik ook om mensen te laten zien dat het niet erg is. Je mag best lachen om de domme Belgen, dat doen zij ook om ons. Discrimineren is iets anders. Dan ga je mensen anders behandelen.”

 

“Mensen zijn tegenwoordig verdeeld over de hele wereld. Alleen met je eigen vertrouwde groep leven kan niet meer. Anderen accepteren kan alleen als we weten hoe we zelf geconditioneerd zijn en hoe dit een effect heeft op hoe we naar anderen kijken.” In het boek is het Nederlandse varkentje VIP dan ook zeker niet gespeend van gedragingen waar de andere dieren raar van staan te kijken.

 

Op zoek naar kinderen die willen helpen

De Engelse versie van het boek is klaar en in handen van een literair agent. Anka is nu op verzoek bezig met de Nederlandse versie. “Het Engelse boek is meer om aan kinderen voor te lezen. Nu schrijf ik voor kinderen van 8 tot 12 jaar, die zelf kunnen lezen.” Dat vraagt wel om een andere benadering. Om die reden is Anka Jacobs op zoek naar kinderen die in de herfstvakantie met haar mee willen kijken. “Ze hoeven helemaal niet geweldig te kunnen lezen of zo. Ik wil graag weten wat hen aanspreekt en wat ze niks vinden. Misschien hebben ze wel leuke nieuwe suggesties.”

 

Kinderen die het leuk vinden om met Anka Jacobs over Carlos, Nomaad, Angel, Red, Ferrari en al die anderen te praten, kunnen contact opnemen via info@borneboeit.nl Anka belooft een vermelding op de boekomslag, voor ieder kind dat een bijdrage aan haar boek wil leveren. (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.