Kadonation logo
School Ilboru Tanzania - Bouworde
Organisé par: Flo Gysemans
pour Bouworde vzw

School Ilboru Tanzania - Bouworde

-
Rassemblé

Description

Dag iedereen!

In 2017 startte de Bouworde in Tanzania met een nieuw project insamenwerking met Nakupenda Tanzania, een organisatie die het onderwijs in Ilboru, een dorpje nabij de grote stad Arusha, wil verbeteren. Ze doen hiervoor beroep op vrijwilligers. 

Wij gaan er helpen met les geven in de lagere school, zowel van een gemeenteschool als van een privéschool. In de gemeenteschool gaan er 1500 kinderen, waaronder een honderdtal kinderen met een beperking zijn. Die laatste kinderen verblijven er ook tijdens de schoolperiode (en zitten in aparte klassen). De klassen voor die school bestaan uit ongeveer 60 kinderen per klas. Op de privéschool gaan er slechts een 100 tal – en zitten per klas met ongeveer 15-20 kinderen. Er is dus een gigantisch verschil in het onderwijs (en de kinderen van de gemeenteschool hebben er dus een grote achterstand). 

Om er dingen te kunnen realiseren, zijn er heel wat centjes nodig. De school heeft vooral geld nodig om essentiële uitgaven te financieren. Daarom zamelen wij geld in om tot een mooi materiaalbudget te komen. Dat budget kunnen we besteden aan de aankoop van materiaal (bouwmateriaal als verf, bakstenen, ... maar ook educatief materiaal als spelletjes, kleurpotloden, ...). 

Alle kleine beetjes helpen uiteraard.


Alvast bedankt! 

Mises à jour

Aucune mise à jour disponible