Kadonation logo

Pink Ribbon

Bonnes causes
Pink Ribbon logo

Dépensez l'argent collecté de votre cagnotte en ligne ici ou échangez votre bon cadeau Kadonation et recevez un bon de Pink Ribbon.

à propos de Pink Ribbon

Borstkanker is de meest voorkomende kanker bij vrouwen in België. Ook vandaag krijgen 29 vrouwen het verdict te horen. Dat zijn 10.500 nieuwe diagnoses per jaar. 100.000 vrouwen vechten, samen met hun directe leefomgeving, tegen de ziekte. 1 op de 8 vrouwen komt in de loop van haar leven met de ziekte in aanraking. Helaas verliezen ook nog steeds 6 vrouwen per dag de strijd.

Pink Ribbon vzw is de nationale organisatie die strijdt tegen borstkanker. Ze heeft als missie borstkanker bestrijden door middel van preventie en moedigt borstkankerscreening aan. Pink Ribbon wil ook de aandacht vestigen op de verbetering van de levenskwaliteit van personen die geconfronteerd worden met de ziekte en hun omgeving. Borstkanker bestrijd je immers nooit alleen. Het treft niet alleen patiënten, maar ook hun gezin, familie, vrienden, collega’s, enz.

Het Pink Ribbon-initiatief is in 1992 gelanceerd in de Verenigde Staten door Evelyn Lauder, wanneer zij de eerste “Breast Cancer Awareness Campaign” introduceerde en daarmee aan de wieg stond van de creatie van het befaamde roze lintje.

Pink Ribbon werd in België geïntroduceerd in 2007. In 2011 werd het Pink Ribbon Fonds opgericht in de schoot van de Koning Boudewijnstichting. Sinds 2012 coördineert de vzw Pink Ribbon België alle operationele activiteiten.

De filosofie van Pink Ribbon België bestaat dus uit drie pijlers:

Preventie. Een gezonde levensstijl vermindert de kans op borstkanker. Een evenwichtige levensstijl kan één kankerdiagnose op drie voorkomen. Overtollig lichaamsvet rond de taille verhoogt het risico. Daarom is evenwichtige voeding en voldoende beweging erg belangrijk. Ook roken en alcoholgebruik hebben een nefaste invloed op de ontwikkeling van borstkanker.

Vroegtijdig opsporen. Een vroegtijdige diagnose speelt een cruciale rol bij de bestrijding van borstkanker en maakt de behandeling minder ingrijpend. Daarom worden vrouwen tussen de 50 en 69 jaar aangeraden om tweejaarlijks een gratis mammografie te laten doen. Het is ook belangrijk dat een vrouw haar eigen borsten goed kent en onregelmatigheden kan opsporen.

Psychosociale zorg. Borstkanker is een zeer ingrijpende aandoening, zowel op mentaal, emotioneel als sociaal vlak. Het heeft een grote impact op de omgeving van de vrouw (privé en professioneel) én op haar persoonlijk gevoel van vrouw-zijn. Pink Ribbon wil de levenskwaliteit van borstkankerpatiënten verbeteren en bijzondere aandacht besteden aan het belang van psychosociale zorg via projecten.

Meer informatie kan je vinden op www.pink-ribbon.be.

Hier kan je meer lezen over de samenwerking tussen Kadonation en Pink Ribbon.

La réglementation belge permet à Pink Ribbon vzw de délivrer des attestations fiscales uniquement lorsqu'il s'agit d'un don direct. Par conséquent, il n'est pas possible d'obtenir une attestation fiscale pour votre don via Kadonation.

Conditions d’utilisation d'un bon cadeau Pink Ribbon

  • Tous les montants entre € 1 et € 2000 sont possibles
  • Seulement utilisable en Belgique
  • Echangez votre chèque cadeau dans nos magasin(s) et sur www.pink-ribbon.be/
  • Valable 1 an
  • Envoyé numériquement
  • Non cumulable
  • Le montant doit être dépensé en une fois chez le kadopartenaire.
  • Non remboursable en espèces

Cagnotte

Start helemaal gratis een online groepscadeau, zamel geld in met vrienden, familie of collega’s en wissel het ingezamelde geld in voor een waardebon van Pink Ribbon Heb je een Kadonation cadeaubon? Wissel deze in voor een waardebon van

Start hier

Chèque cadeau Kadonation

Heb je een Kadonation cadeaubon? Wissel deze in voor een waardebon van Pink Ribbon. Je kiest zelf hoeveel van het tegoed van jouw cadeaubon je inwisselt bij Pink Ribbon.

Koop hier