Kadonation logo
Project  Hulphond voor Maria

Project Hulphond voor Maria

Update goed nieuws, de gemeente heeft de WMO aanvraag voor de financiëring voor de opleiding van Nelson goedgekeurd. Dit bete... Read More

For: Hulphond voor Maria By: Maria Van der hoeven

collected: € 4.168,70

contributors: 81

Deadline: 21 Aug 2020 09:00

21574e68b7e0753ef3b94d477807f5c2.jpg

Update goed nieuws, de gemeente heeft de WMO aanvraag voor de financiëring voor de opleiding van Nelson goedgekeurd. Dit betekend dat de gemeente de opleiding zal financieren. Andere kosten zoals medische kosten, kosten van de opvang van Nelson als ik in opname zit en eventuele andere bijkomende kosten die niet worden gefinancierd vanuit de WMO kunnen we betalen met het geld wat is opgehaald met de crowdfunding, iedereen heel erg bedankt voor jullie bijdrage en hulp!


Hallo allemaal,

Ik ben maria, 26 jaar. De mensen die mij kennen zullen mij niet kennen zonder mijn dieren. Honden, katten konijntjes en paard. De mensen die mij kennen zullen mij echter ook niet kennen zonder mijn psychische problemen. Ik heb namelijk autisme en last van complexe trauma's en daaraan gerelateerde klachten. 

Toen ik nog thuis woonde konden mijn hondjes me altijd goed helpen als ik een paniekaanval had of in dissociatie dreigde te raken. Nu zijn honden hier eigenlijk niet toegestaan maar ik heb een ja gekregen voor een hulphond. Na verschillende organisaties te hebben vergeleken ben ik uit gekomen bij de stichting hond en kat https://hond-kat.nl/ hier heb ik een intake gehad waar we duidelijk hebben gekregen wat een hulphond voor mij kan doen, heel veel eigenlijk.

Naast helpen in paniekaanvallen en dissociaties voorkomen kan mijn wereld door een hulphond ook weer een stuk groter worden gemaakt. Weer zelf naar de winkel, wandelingen maken, met het openbaar vervoer en, wie weet mijn grootste droom, weer kunnen beginnen aan een opleiding.

Maar een hulphond opleiden kost geld. En ja, het is afwachten in hoeverre de gemeente er een potje voor heeft. Misschien word er vanuit de wmo iets vergoed maar dat is voor nu nog een groot vraagteken. En alle kleine beetjes helpen in die tussentijd. Om de ongeveer 8000 euro die nodig is bij elkaar te krijgen.

11 months ago

Deze knappe kerel, Nice Nelson, mag samen met mij het traject gaan beginnen. Nu vooral hopen dat we financieel alles zo snel mogelijk rond krijgen.

Posted by Maria Van der hoeven

See all goals

List of contributors:

Set up an online group gift yourself

Set up an online group gift

For every € 100 we plant 1 tree with WeForest

Give a gift to Mother Earth together with Kadonation. At Kadonation we like to contribute to the well-being of our planet. Therefore we work together with WeForest.

32553 Planted trees

Discover more about WeForest