Login

Log in with facebook!
or

Check our frequently asked questions

Algemeen

Wat is Kadonation?

Kadonation is een platform waar je gemakkelijk, snel en veilig geld samenlegt voor het ideale verjaardags-, huwelijk-, geboortecadeau of eender welk ander cadeau.
(denk maar aan een afscheid van collega of vriend, een housewarming, een groepsvakantie, een festival, een groepsactiviteit, een vrijgezellenfeest, tickets of een afgestudeerde in de familie)

Daarnaast zijn wij het goedkoopste donation based crowdfunding platform van België. Dit wil zeggen dat je op ons platform ook gemakkelijk, snel en veilig geld kan inzamelen voor een project of een goed doel.

Waarom bestaat Kadonation?

Ons doel is om iedereen gelukkig te maken tijdens de mijlpalen van hun leven. Kadonation maakt het gemakkelijk, snel en veilig om op deze momenten een geweldig cadeau te kunnen geven in groep. Een uniek cadeau krijgen van vrienden, familie of collega’s, dat wil toch iedereen?

Is ons platform veilig?

Veiligheid is alles voor ons! Onze site heeft het veiligheidslabel van Safeshops.be. Verder werken we met een beveiligde SSL-internetverbinding en slaan we enkel de noodzakelijke gegevens op in onze beveiligde database.

Staan er vacatures open bij Kadonation?

Moet jij zeker in ons team zitten? Solliciteer spontaan, dat hebben we graag! Stuur alvast een mailtje naar jobs@kadonation.com

Kan ik ook buiten België een groepspotje aanmaken?

Het platform is overal ter wereld beschikbaar als je een werkende internetverbinding hebt. Het is dus perfect mogelijk om buiten België een groepspotje aan te maken, bijdragers uit te nodigen en bij te dragen. Voor het leveren van de cadeau’s gelden de voorwaarden van onze kadopartners. Check daarom op voorhand bij de kadopartner of het mogelijk is om je cadeau buiten België te laten leveren.

Kunnen we laten zien wie allemaal heeft bijgedragen voor het cadeau?

Uiteraard wil je dat de gelukkige ziet wie er allemaal heeft bijgedragen. Elke bijdrager kan een persoonlijke boodschap toevoegen bij het betalen. Wanneer iedereen gestort heeft of het totale bedrag is bereikt, kan de oprichter een pdf-bestand afdrukken. Hier zijn alle namen met de bijhorende gelukswensen op te lezen. Leuk om af te geven samen met het cadeau!

Account

Moet ik een account aanmaken?

Een account aanmaken is nodig. Je wil toch ook dat de gelukkige ziet wie het geniale idee had om een groepspotje aan te maken? Wist je trouwens dat een account vliegensvlug wordt aangemaakt? De snelste manier is via de Facebook-knop, zo maak je al in 3 seconden een account aan!

Waarom heb je mijn geboortedatum nodig?

Mensen jonger dan 18 moeten nog enkele jaartjes wachten om het platform te gebruiken. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat we voor hen geen groepspotje kunnen aanmaken. Ben je jonger dan 18 en wil je graag een groepspotje opstarten? Mail dan even naar fabrice@kadonation.com en we helpen je verder!

Hoe wordt mijn emailadres gevalideerd?

Wanneer je registreert bij Kadonation met een e-mailadres, ontvang je van ons een bevestigingsmail.

Ik heb de bevestigingsmail niet ontvangen?

Wanneer je de bevestigingsmail niet vindt, zal hij zich verstopt hebben bij de spam. Is hij daar niet te vinden, aarzel dan niet om ons te contacteren.

Wat moet ik doen als ik mijn wachtwoord vergeten ben?

Niet getreurd, vul je e-mailadres in en je ontvangt een mail om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Tip: laat je browser je wachtwoorden onthouden of maak in een verborgen map een bestand aan met al je wachtwoorden.

Waarom heb je mijn telefoonnummer nodig?

Wij beschikken graag over jouw telefoonnummer, zodat we je snel kunnen bereiken wanneer je hulp wenst, of om je te kunnen bereiken voor feedback over Kadonation. Jouw telefoonnummer wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden, en nooit gedeeld met derden!

Betaalmethoden

Waar vind ik mijn IBAN-nummer?

Het IBAN-nummer is op elke bankkaart op de voorkant te vinden. Deze code bedraagt maximaal 34 alfanumerieke tekens en heeft een vaste lengte per land. Het IBAN bestaat uit een landcode (twee letters), een controlegetal (twee cijfers) en een (voor bepaalde landen aangevuld) nationaal rekeningnummer.

Welke betaalmethoden zijn er?

Een bijdrage aan een groepspotje kan je doen via verschillende betaalmethoden. Kadonation ondersteunt het gebruik van Bancontact, Ideal, Maestro, VISA en Mastercard. Iedereen die beschikt over een bankkaart, kan dus gemakkelijk bijdragen.

Maken van een groepspotje

Kan iedereen een groepspotje aanmaken?

Iedereen die 18 jaar of ouder is en in het bezit is van een emailadres en een betaalkaart (Maestro, Visa of Mastercard), kan een groepspotje aanmaken.

Zijn er voorwaarden bij het maken van een groepspotje?

Wanneer je reeds 18 jaar of ouder bent, zijn er geen voorwaarden verbonden aan het maken van een groepspotje. Misschien toch één voorwaarde: maak je vrienden, familie en collega’s gelukkig!

Heb ik een bankrekening nodig voor het maken van een groepspotje?

Voor het aanmaken heb je geen bankrekening nodig. Indien je zelf wil bijdragen aan het groepspotje natuurlijk wel.

Hoe pas ik mijn groepspotje aan? / Hoe personaliseer ik mijn groepspotje?

Foto, titel of beschrijving aanpassen? Ga naar je groepspotje en klik op personaliseren.

Wie heeft toegang tot mijn groepspotje?

Iedereen die een uitnodiging of gedeelde link heeft ontvangen, heeft toegang en kan bijdragen aan het groepspotje. Enkel de oprichter van het groepspotje heeft de mogelijkheid om het geld te besteden.

Hoe nodig ik vrienden, familie of collega’s uit?

In het overzicht van je groepspotje klik je op nodig mensen uit. Hier kan je iedereen via Facebook uitnodigen, een uitnodigingsmail sturen of een aangepaste link van je groepspotje via alle wegen verspreiden.

Wat is het minimum- en maximumbedrag?

Er zijn al genoeg regeltjes op deze aardbol, bij Kadonation is er geen minimum- of maximumbedrag. Opgelet: bij een overschrijving van meer dan € 1.000,00 zijn wij genoodzaakt je identiteitsgegevens op te vragen.

Is het bedrag van mijn bijdrage steeds zichtbaar?

Indien je liever hebt dat jouw bijdrage niet zichtbaar is voor anderen, vink je bij het ingeven van het bedrag en je boodschap het vakje verberg mijn bijdrage voor anderen aan.

Wat is een groepspotje?

Een groepspotje is een digitale kluis, waar je geld op kan verzamelen. In financiële termen, is een groepspotje een "elektronische portefeuille” ("e-wallet") die wordt aangemaakt bij een financiële instelling. Als organisator van een groepspotje, ben jij de eigenaar van deze digitale portefeuille. Dit betekent dat niemand anders dan jij aan het verzamelde geld kan komen, ook Kadonation niet.

Beheer mijn groepspotje

Wordt de oprichter op de hoogte gesteld wanneer er een nieuwe storting is gebeurd?

Elke keer er iemand bijdraagt aan het groepspotje, wordt de oprichter op de hoogte gesteld. De persoon die bijdraagt, beslist op voorhand of het bedrag zichtbaar is of niet.

Hoe herinner ik genodigen die nog niet bijdroegen?

De organisator van het groepspotje kan opteren om een herinneringsmail te sturen naar genodigen die nog niet bijdroegen.

Kan ik extra mensen uitnodigen?

De organisator kan op de pagina van het groepspotje op elk moment extra mensen uitnodigen via Facebook, e-mail of door de link te delen. Ook genodigden kunnen extra mensen uitnodigen.

Wanneer de datum bereikt is, kan ik dan nog aan mijn groepspotje?

De datum is er vooral als deadline om de genodigden te laten weten wanneer er ten laatste een cadeau gekocht moet worden. Wanneer de deadline bereikt is, kan er geen geld meer gestort worden.

Hoe moet ik mijn groepspotje verwijderen?

Een groepspotje verwijderen doe je door naar de pagina van je groepspotje te gaan. Daar klik je op instellingen bovenaan en vervolgens op verwijderen.

Kan ik per ongeluk mijn potje verwijderen wanneer er al geld is gestort?

Wanneer er nog geld in het groepspotje aanwezig is, zal het niet mogelijk zijn het groepspotje te verwijderen. Geld dat nog overblijft, kan je spenderen bij een kadopartner naar keuze of overschrijven.

Hoe beëindig ik mijn groepspotje?

Bij het instellen van het groepspotje heb je een datum als deadline aangegeven. Wanneer deze datum is bereikt, is het groepspotje beëindigd en kunnen je vrienden, collega’s of familie geen bijdrage meer storten. Wil je de datum aanpassen? Klik dan naast de datum op het kalendertje en pas de einddatum aan.
Ps: zorg ervoor dat de mensen tijd genoeg hebben om geld te storten, wij raden aan om minstens één maand op voorhand een groepspotje te starten.

Hoe maak ik mijn groepspotje terug actief?

Als de datum van de deadline verstreken is, kan je die verplaatsen naar een datum in de toekomst. Zo is je groepspotje terug actief en kunnen mensen terug bijdragen!

Mijn groepspotje besteden / spenderen

Hoe kan ik het verzamelde geld besteden?

De organisator kiest een spendeeroptie zodra iedereen heeft bijgedragen, of wanneer het nodige budget is verzameld. Er zijn drie spendeeropties:

  1. Spenderen bij één van onze kadopartners
  2. Overschrijven naar een rekening*
  3. Een Kadonation Kadobon, waarmee de begunstigde zelf kan kiezen
*Bij een overschrijving betaal je een microcompensatie van 4% van het over te schrijven bedrag al transactiekost.

Waar kan ik mijn verzamelde bedrag spenderen?

Momenteel kan je het bedrag bij 14 kadopartners spenderen.

Kan ik bij elke kadopartner mijn groepspotje spenderen?

Je kan bij elke kadopartner het groepspotje spenderen. De voorwaarden kunnen verschillen per kadopartner. Deze zijn te vinden op de pagina van elke kadopartner.

Moet ik een transactiekost betalen aan de kadopartners?

Snel, gemakkelijk, veilig en ook nog GRATIS! Wanneer je het groepspotje spendeert bij één of meerdere van onze kadopartners, betaal je geen transactiekosten.

Kan ik het bedrag in meerdere keren spenderen?

Bij ons geen verplichtingen! Je kan bij meerdere kadopartners het bedrag spenderen. Als je nog een restbedrag overhoudt na het spenderen, schrijf je dit gewoon over naar een bankrekening naar keuze!

Wanneer zal ik het overgeschreven geld op mijn bankrekening ontvangen?

Binnen de 3 werkdagen staat, mits een microcomissie van 4%, het bedrag op de bankrekening.

Hoe geef ik mijn groepspotje door?

Wanneer je niet weet wat te kopen, kan je de keuze aan de gelukkige / een begunstigde laten. Het groepspotje doorgeven is een van onze spendeeropties. Klik op de pagina van je groepspotje op gebruik het geld en daarna op laat de begunstigde beslissen.

Naar welke landen kan ik een overschrijving doen?

Het bedrag van het groepspotje kan naar elke bankrekening in de SEPA-zone overgeschreven worden. In de SEPA-zone zitten 33 landen, namelijk:

  • Landen die lid zijn van de euro-zone: België, Nederland, Frankrijk, Italië, Portugal, Oostenrijk, Griekenland, Ierland, Luxemburg, Finland, Estland, Cyprus (Griekse deel), Malta, Slowakije en Slovenië;
  • Landen buiten de euro-zone: Bulgarije, Kroatië, Denemarken, Hongarije, Letland, Litouwen, Polen, Tsjechië, Roemenië, Verenigd Koninkrijk en Zweden;
  • EVA-landen (Europese Vrijhandelsassociatie): IJsland, Liechtenstein, Noorwegen, Zwitserland

Hoeveel tijd heb ik om het geld te spenderen?

Op je groepspotje staat geen vervaldatum, neem dus alle tijd om het perfecte cadeau uit te kiezen. Geef je het groepspotje door dan heeft de begunstigde nog steeds alle tijd om zelf een cadeautje te kiezen.

Heeft onze cadeaubon een vervaldatum?

Als je het groepspotje doorgeeft, is er geen vervaldatum. Wanneer je met het vezamelde bedrag een cadeaubon koopt bij een van onze kadopartners, gelden de voorwaarden van de kadopartner.

Hoe wordt de cadeaubon bezorgd?

Wanneer je kiest om de groepspot door te geven, ontvang je een cadeaubon met een unieke code in je mailbox. Deze cadeaubon (pdf) kan je afprinten en afgeven aan de gelukkige. Wanneer hij de code inwisselt op Kadonation, is het groepspotje overgedragen aan de gelukkige. Ook kies je op voorhand wanneer de begunstigde een email mag ontvangen waarin hij/zij een overzichtelijk stappenplan zal vinden.

Wat als er na het kopen van een cadeau bij een kadopartner nog geld overschiet?

Dan heb je twee opties: nog een leuk cadeautje bij een van onze kadopartners kopen of het resterende bedrag, mits een microcompensatie van 4% voor transactiekosten, overschrijven naar een bankrekening naar keuze.

Kan ik het verzamelde geld ook in de fysieke winkels van de kadopartners spenderen?

Bij de meeste van onze kadopartners die een fysieke winkel hebben lukt dit, maar dit varieert volgens de voorwaarden. Die verschillen per kadopartner. Je kan deze terugvinden op de pagina van de kadopartners. Op dit moment kan je offline winkelen met je groepspotje bij: Coolblue, Connections, Eurotuin, Surf4Trends.

Bijdragen aan een groepspotje

Op welke manier kunnen mijn vrienden, familie, collega’s bijdragen aan het groepspotje? / welke betalingsmiddelen zijn er?

De genodigden kunnen geld bijdragen door een online betaling te doen naar het betreffende potje. Dit is mogelijk met alle betaalkaarten (kredietkaart, Visa of Mastercard)

Kan iedereen het gestorte bedrag zien?

De organisator van het groepspotje kan instellen of genodigen elkaar zien, elkaars bijgedragen bedrag zien en het totaalbedrag zien. Daarnaast kan je als bijdrager apart kiezen of je wil dat het bedrag zichtbaar is voor de andere deelnemers of niet. Wens je het bedrag niet zichtbaar te maken, dan vink je bij het ingeven van het bedrag en je boodschap het vakje verberg mijn bijdrage voor anderen aan.

Hoe laat ik een persoonlijke boodschap achter?

Wanneer je bijdraagt aan de groepspot kan je een persoonlijk bericht achter te laten. Alle gelukswensen lijsten we bij het beëindigen van de groepspot op. Leuk om mee te geven bij een verjaardag, huwelijk, steunen van crowdfunding of een andere mijlpaal in het leven van je vriend, collega of familielid!

Kan ik meerdere keren bijdragen aan het groepspotje?

Dat kan! Zolang de uiterste datum niet voorbij is, kan je meermaals bijdragen aan het groepspotje.

Is het mogelijk om in naam van een vriend, collega of familielid een bedrag te storten?

Op het einde van je bijdrage, kan je kiezen om de naam aan te passen. Zo kan je gemakkelijk voor iemand anders bijdragen, zonder dat die persoon zelf moet storten.

Ontvang ik een betalingsbevestiging?

Wanneer de betaling goed is afgerond, ontvang je van ons een betalingsbevestiging. Vanaf dat moment zal jouw naam in het overzicht op de pagina van het groepspotje zichtbaar zijn.

Is mijn betaling beveiligd?

Veiligheid is erg belangrijk voor ons en onze gebruikers. Daarom nemen we verschillende maatregelen om veilig en vlot de transacties te verwerken.
Wij accepteren enkel betaalkaarten die 3D secured zijn. Dit wil zeggen dat je altijd je bakje van de bank moet gebruiken om een bijdrage te storten. De transacties worden verwerkt door de gecertificeerde betalingsinstantie Mangopay.
Ps: Ons systeem voldoet aan strengere veiligheidsnormen dan de bankinstanties die we allemaal kennen.

Kan ik het geld naar meerdere bankrekeningen storten?

Dat kan, maar hou wel rekening met het feit er bij elke overschrijving 4% van het bedrag naar transactiekosten gaat.

Hoe verberg ik mijn naam?

Wanneer je liever niet hebt dat andere zien hoeveel je hebt bijgedragen, kan je dit bij het betaalproces aanvinken.

Kan ik geld bijdragen onder de naam van een vriend?

Dat kan, wanneer het geld is bijgedragen, kan je de naam van de bijdrager aanpassen. Zo kan je die van een vriend invullen.

Hoe verander ik de naam waaronder ik wil storten?

Nadat het geld is bijgedragen, kan je je naam aanpassen.

Kadopartners

Waar kan ik de lijst met alle kadopartners vinden?

Alle kadopartners zijn te vinden op onze overzichtelijke partnerpagina.

Komen er nog kadopartners bij?

Kadonation blijft elke dag werken om het aanbod van leuke en unieke kadopartners voor elke gelegenheid uit te breiden. Heb je zelf een leuk idee? Laat het ons dan zeker weten!

Ik heb een code gekregen van een groepspotje, hoe wissel ik mijn code in?

De unieke code die terug te vinden is in de mail en op de cadeaubon, kan ingewisseld worden op onze redeem-pagina.

Hoe gebruik ik mijn promocode?

Leuk, je hebt een promocode! Deze kan je inruilen op de pagina van je groepspotje, nadat je deze hebt aangemaakt. Klik bovenaan op instellingen en vul de code in bij het vakje promo code.

Is het mogelijk om het bedrag te spenderen bij meerdere kadopartners?

Het verzamelde bedrag uitgeven bij meerdere kadopartners is voor ons geen probleem, ga maar al op cadeautjesjacht!

Moet er een minimumbedrag gespendeerd worden bij de kadopartners?

Bij sommige kadopartners is er een minimumbedrag van €25. Bij andere kadopartners is er geen minimumbedrag vereist. De voorwaarden van elke kadopartner, vind je terug op hun Kadonation-pagina.

Is er een vervaldatum op de cadeaubonnen van de kadopartners?

Wanneer je het groepspotje doorgeeft aan een begunstigde, staat hier geen vervaldatum op. Hij of zij kan het verzamelde geld spenderen wanneer, waar en bij wie ze maar willen. Koop je met het verzamelde geld een cadeaubon bij één van onze kadopartners, dan gelden de voorwaarden voor cadeaubonnen van de desbetreffende kadopartner.

Kan ik meer dan het verzamelde bedrag van het groepspotje spenderen bij de kadopartners?

Je kan je volledig laten gaan bij een van onze kadopartners. De code werkt namelijk als een kortingscode. Wanneer je bij onze kadopartners iets koopt, hoef je bij het afrekenen alleen maar de code in te voeren en het totale bedrag van de cadeaubon zal automatisch in mindering gebracht worden.

Hoe word ik kadopartner?

Vind je Kadonation een leuk idee om te integreren in jouw bedrijf? Twijfel dan niet om ons te contacteren!

Tarieven

Is het aanmaken van een groepspotje gratis?

Het aanmaken van een groepspotje is volledig gratis.

Betaal ik een transactiekost wanneer ik iets koop bij de kadopartners?

Iets kopen bij één (of meer) van onze kadopartners is volledig gratis! Met andere woorden, wanneer je iets bestelt bij een kadopartner, kan je het volledige ingezamelde bedrag spenderen.

Welke kost gaat gepaard met een bankoverschrijving?

Indien je geen geschikt cadeau vindt bij onze kadopartners, kan je er ook voor kiezen om het bedrag over te schrijven naar een bankrekening. In dat geval betaal je een transactiekost van 4% op het bedrag dat wordt overgeschreven. Dit houdt in dat, ingeval van een overschrijving van 10 euro, er 9,60 euro op jouw bankrekening terecht zal komen. Op elke transactie moet Kadonation immers een transactiekost betalen aan de financiële instelling die de transacties regelt.

Tips & Tricks

Wat koop ik met het verzamelde geld?

Ideeën of inspiratie nodig omtrent welk cadeau je het best koopt voor welke gelegenheid? Twijfel dan niet om een kijkje te nemen op onze blog vol inspiratie!

Welke gelegenheid / mijlpaal / categorie kies ik voor mijn groepspotje?

Wij splitsen onze gelegenheden op in twee categoriën, namelijk Kado en Donation. Hieronder vindt je alle mogelijke opties terug. Toch geen gelegenheid die bij jouw groepspotje past? Klik dan op andere reden!

Wat maakt de beschrijving van mijn groepspotje compleet?

De beschrijving van je groepspotje zorgt dat anderen meteen weten waarvoor het is en of ze willen bijdragen of niet. Probeer creatief en origineel uit de hoek te komen! De beschrijving van je groepspotje moet de duidelijk maken waarom iemand zou bijdragen.

Hieronder enkele tips:

  • Wees duidelijk: zorg voor een allesomvattende naam! Beschrijf de details verderop in de beschrijving. Leg alle onderdelen van het project, reis of goed doel goed uit zodat dit voor iedereen duidelijk is;
  • Voeg links toe: voeg links toe aan de beschrijving die wat meer duiding geven bij het groepspotje.
  • Meer tips nodig: aarzel niet om een van onze medewerkers te contacteren!

Varia

Hoe vind ik een perscontact?

Voor vragen omtrent pers mag je mailen naar marketing@kadonation.com!

Hoe kan je ons contacteren?

Bij vragen kan je ons altijd bereiken via de chat, of stuur een mailtje naar marketing@kadonation.com.

Hoe volg ik de actualiteit van Kadonation?

Als je graag op de hoogte blijft van Kadonation, kan je ons volgen via facebook, twitter en linkedin. Volg onze blog en schrijf je in voor onze nieuwsbrief! Zo mis je nooit een update!

Geen antwoord op je vraag gevonden?

Neem dan even contact met ons op via marketing@kadonation.com en we helpen je zo snel mogelijk verder!

Contacteer ons