Terug naar overzicht
Duurzaamheid

Dag tegen Kanker: samen verenigen we ons tegen kanker

Door Isabel
15 okt 2020

Dit is wat Pink Ribbon doet 

Pink Ribbon heeft als missie het bestrijden van borstkanker. Dit doen ze enerzijds door preventie en tijdige opsporing aan te moedigen. Anderzijds vestigen ze de aandacht op de verbetering van de levenskwaliteit van personen die geconfronteerd worden met borstkanker zowel tijdens als na de behandeling.

Pink Ribbon is op heel wat fronten actief.
Want jammer genoeg krijgt bijna iedereen rechtstreeks of onrechtstreeks te maken met borstkanker. In België krijgen zo’n 10.500 vrouwen per jaar te horen dat ze borstkanker hebben, dat zijn er 29 per dag. Elke dag vechten 100.000 vrouwen tegen borstkanker en overlijden er 6 vrouwen aan borstkanker.

In eerste instantie wil Pink Ribbon de kennis en visibiliteit van borstkanker vergroten. Daarnaast wil ze angstgevoelens en gevoelens van eenzaamheid verminderen en taboes doorbreken. De dialoog omtrent borstkanker bevorderen is immers van groot belang. Tot slot ondersteunt Pink Ribbon concrete projecten die het welzijn en de levenskwaliteit van vrouwen én mannen die geconfronteerd worden met borstkanker verbeteren.

Dit is waar het Kinderkankerfonds voor staat

Hét hoofddoel van het Kinderkankerfonds is zorgen voor een betere levenskwaliteit voor kinderen met kanker en hun gezinnen. Dit doet ze door zowel financiële als psychologische ondersteuning te bieden. De extra zorg die het Kinderkankerfonds geeft, houdt kinderen en hun ouders gemotiveerd om te vechten. Ieder jaar organiseert het Kinderkankerfonds een heel aantal activiteiten voor kinderen met kanker en hun gezinnen. Daarbovenop lopen er ook heel wat permanente acties. We zetten er graag twee in de kijker.

Allereerst is er deLIEving, een gezellige speel- en leefruimte in het kinderziekenhuis UZ Gent voor brussen (broers en zussen) van zieke kinderen. Zo wordt er opvang en begeleiding voorzien voor broers en zussen die op bezoek gaan bij hun zieke broertje of zusje. Ook voor hen brengt deze ziekte immers veel onzekerheden, spanning en stress met zich mee en is het belangrijk dat ze het gevoel krijgen mee betrokken te zijn en tegelijk kunnen spelen net zoals thuis’.

Daarnaast is er ook KOESTER, een team dat thuiszorg voor kinderen met kanker mogelijk maakt. KOESTER zorgt ervoor dat de behandeling zo veel mogelijk thuis verdergezet kan worden. KOESTER biedt thuisbegeleiding en psychosociale ondersteuning, kortom zorg op maat, aan het kind en zijn gezin.

Hoe je via Kadonation kan meestrijden

Bij Kadonation zijn we er steevast van overtuigd dat we samen sterker staan. Ook in de strijd tegen (borst)kanker. Daarom werken we samen met Pink Ribbon en het Kinderkankerfonds

Je kan (een deel van) je ontvangen Kadonation Cadeaubon besteden bij een van beide goede doelen! Het geschonken bedrag gaat integraal naar het gekozen goede doel.

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!