Terug naar overzicht
Klantverhalen

Durabrik zet Kadonation in om haar ambassadeurs te belonen.

Durabrik zet Kadonation in om haar ambassadeurs te belonen. Ontdek meteen hoe!

Door Mathilde Van Vaerenbergh
02 jan 2023

Durabrik is een vaste waarde binnen de bouwsector. Al meer dan 50 jaar bouwt de projectontwikkelaar duurzame nieuwbouwwoningen en begeleidt klanten ze doorheen het hele bouwproces: van start tot finish én zelfs nadien. Bilitis Knudde, Marketing Coördinator bij Durabrik, beschrijft de missie van haar werkgever als: We bouwen voor mensen, met mensen, als mensen. Vandaar dat we ook op zoek gaan naar een zo persoonlijk mogelijk geschenk en we dat community gevoel toch ook wel hoog in het vaandel dragen.” We zijn fier dat we vanuit Kadonation ons steentje hieraan kunnen bijdragen.

Durabrik gaat voor een echt communitygevoel

Bilitis vertelt: Wij zijn niet zomaar een projectontwikkelaar. Bij Durabrik gaan we verder, door enerzijds kwalitatieve en duurzame projecten op te leveren en anderzijds actief onze klanten samen te brengen. Zo bouwen we per buurt een toffe community.”

Om het communitygevoel extra in de verf te zetten, lanceerde het bedrijf haar eigen Durabrik-klantenportaal’. Klanten kunnen zo hun toekomstige buren al leren kennen, nog voor ze in hun nieuwe woning komen wonen. Ook na het afronden van elk project willen we betrokken blijven. Daarom kan elke buurt tot 250 euro ontvangen voor het organiseren van leuke initiatieven. Denk maar aan een buurtfeest, nieuwjaarsdrink, het aankopen van een gezamenlijke grasmachine, en zo voort.”

Voor iedereen een persoonlijke en toch veelzijdige incentive

Bilitis onderneemt samen met haar marketingcollega’s ook heel wat acties om het buurtgevoel extra te stimuleren. Het is bewezen dat mensen zich gelukkiger voelen in een fijne leefomgeving met leuke buren. Daarom stelden we een ambassadeursprogramma op, waarbij we onze klanten belonen om samen met ons op zoek te gaan naar nieuwe buren.

Voor hun referral-programma gingen ze op zoek naar een persoonlijke beloning waar elke ambassadeur echt iets aan heeft. Geen gemakkelijke opdracht, want iedereen heeft andere smaken en voorkeuren. Gewoon geld overschrijven vonden we te onpersoonlijk, een fles champagne te subjectief. Sommige mensen verkiezen namelijk wijn, bier of mocktails boven champagne. Een cadeaubon van een specifieke winkel leek ons ook niet de beste keuze, want wij kunnen helaas niet weten wat elke klant leuk vindt.” Gelukkig is er dan de Kadonation Cadeaubon, die de keuzevrijheid bij de ontvanger legt.

Voor ons referral-programma gingen we op zoek naar een persoonlijke beloning waar elke ambassadeur echt iets aan heeft. Dat vonden we in de Kadonation Cadeaubon.”
- Bilitis Knudde, Marketing Coördinator bij Durabrik.

De Kadonation Cadeaubon biedt de oplossing

Dankzij het groot aantal winkels waar de bon kan ingewisseld worden, is er voor ieder wat wils. Op die manier geven wij elke klant een geschenk naar waarde. Daarnaast is het ook super handig dat je de bon zowel online kan doorsturen, als fysiek kan afgeven in een mooi, gepersonaliseerd doosje in de huisstijl van Durabrik. Als marketingmedewerker vind ik dit een grote meerwaarde.”

Durabrik werkt al sinds 2018 samen met Kadonation. Enerzijds voor ons ambassadeursprogramma, anderzijds om klanten te bedanken die hun persoonlijke Durabrik-ervaring willen delen in een klantenverhaal. Voor beide acties geven we de klant een Kadonation cadeaubon van 250 euro. Van de ontvangers krijgen we alleen maar positieve feedback en wij zijn natuurlijk heel blij dat we de perfecte incentive gevonden hebben. En nu we de cadeaubonnen via het nieuwe geschenkenplatform, Kadonation Select, kunnen bestellen gaat alles nog vlotter dan voordien.”

Als marketingmedewerker vind ik het een grote meerwaarde dat we de Kadonation Cadeaubon kunnen personaliseren in de huisstijl van Durabrik. En nu we via Kadonation Select kunnen bestellen, winnen we heel wat tijd!”
- Bilitis Knudde, Marketing Coördinator bij Durabrik.

Tijdswinst dankzij Kadonation Select

Als Kadonation Select-klant van het eerste uur, ziet Durabrik heel wat voordelen in het platform.

Sinds de lancering van het platform in 2021 besparen we nog meer tijd omdat alles nu gecentraliseerd is, van bestelling tot facturatie. Doordat we onze interne kostenplaats kunnen ingeven bij het maken van de bestelling, kan de factuur onmiddellijk doorgestuurd worden naar onze boekhouding. Gedaan met tijd verliezen aan ellenlange procedures. Daarbovenop is het platform heel intuïtief, waardoor je heel gemakkelijk en snel kan opstarten. Dankzij de grote tijdswinst vormt het Kadonation Select-platform dan ook een grote meerwaarde voor onze organisatie.”

Over Durabrik

Durabrik maakt deel uit van de Camino groep en bouwt duurzame sleutel-op-de-deur huizen en appartementen. Met meer dan 50 jaar ervaring kennen ze de knepen van het vak als geen ander. En ze gaan verder dan enkel” bouwen, want Durabrik wil echt een thuis maken voor mensen.

Daarnaast willen ze er ook voor zorgen dat hun medewerkers helemaal hun draai kunnen vinden binnen het bedrijf. Dat partners graag met ze samenwerken. En dat ze de maatschappij een beetje beter maken. Want bouwen begint bij mensen.

Geven wordt leuk. Eindelijk. 

Aan het popelen om van geven een gemak te maken? 
We nemen het je niet kwalijk.