Zo beloont Durabrik de ambassadeurs
 van haar merk.

Projectontwikkelaar Durabrik gelooft in het uitrollen van een referralprogramma dat klanten beloont die nieuwe buren” aanbrengen. Ze zochten een persoonlijke manier om hun ambassadeurs te bedanken, en vonden de oplossing bij Kadonation.
UITDAGING
Een tijdsefficiënt beloningsprogramma mét persoonlijk effect.
OPLOSSING
De Kadonation Cadeaubon met meer dan 90 partners.
RESULTAAT
Veel tijdswinst dankzij de centralisatie van hun programma binnen Kadonation Select.

Durabrik, een gekende projectontwikkelaar met meer dan 250 medewerkers, gelooft sterk in de kracht van mensen. Ze willen nieuwbouwprojecten realiseren met de focus op duurzaamheid, maar ook met oog voor de mensen die erin komen wonen. Ze hechten daarom grote waarde aan de mond-tot-mondreclame van hun klanten en belonen die kopers met een aanbrengbonus wanneer die zorgen voor extra ‘buren’. Ook andere initiatieven om een positief buurtgevoel te creëren, worden beloond via het Kadonation Select-platform.

Over Durabrik

Durabrik realiseert al meer dan 50 jaar nieuwbouwwoningen voor en met mensen. Ze focussen zich op de nieuwe woonnoden en ontwikkelen duurzame oplossingen.

Sector

Bouw

Bedrijfsgrootte

+250 FTE's

Klant sinds

2020

Uitdaging

Al meer dan 50 jaar bouwt Durabrik duurzame nieuwbouwwoningen en begeleidt ze klanten doorheen het hele bouwproces: van start tot finish én zelfs nadien. Bilitis Knudde, Marketing Coördinator, beschrijft de missie van haar werkgever als het bouwen voor mensen, met mensen, als mensen. Vandaar dat we dat community-gevoel bij de bewoners van onze projecten zo hoog in het vaandel dragen en die groep al graag eens in het zonnetje zetten.”

Bilitis onderneemt samen met haar marketing-collega’s ook heel wat acties om het buurtgevoel extra te stimuleren. Het is bewezen dat mensen zich gelukkiger voelen in een fijne leefomgeving met leuke buren. Daarom stelden we een ambassadeursprogramma op, waarbij we onze klanten belonen om samen met ons op zoek te gaan naar nieuwe buren.” Daarnaast lanceerde het bedrijf ook haar eigen Durabrik-klantenportaal.

Simpelweg geld overschrijven vonden we te onpersoonlijk, een fles champagne te subjectief.” 

Bilitis Knudde

Marketing Coördinator

Via dat portaal kunnen klanten hun toekomstige buren alvast leren kennen, nog voor ze in hun nieuwe woning komen wonen. Ook na het afronden van elk project willen we betrokken blijven. Daarom kan elke buurt tot 250 euro ontvangen voor het organiseren van leuke initiatieven die de buurt samenbrengt. Denk maar aan een tuinfeest, nieuwjaarsdrink, het aankopen van een gezamenlijke grasmachine, en zo voort.”

Voor hun referral-programma gingen ze op zoek naar een persoonlijke beloning waar elke ambassadeur echt iets aan heeft. Geen gemakkelijke opdracht, want iedereen heeft andere smaken en voorkeuren. Simpelweg geld overschrijven vonden we te onpersoonlijk, een fles champagne te subjectief. Sommige mensen verkiezen namelijk wijn, bier of mocktails boven champagne. Een cadeaubon van een specifieke winkel leek ons ook niet de beste keuze, want wij kunnen helaas niet weten wat elke klant leuk vindt.”

Oplossing

Om alsnog een persoonlijk geschenk te kunnen overhandigen zonder daarbij inefficiënt te werk te gaan, kiest Durabrik voor de Kadonation Cadeaubon.

Van de ontvangers krijgen we alleen maar positieve feedback en wij zijn natuurlijk heel blij dat we de perfecte incentive gevonden hebben!

Bilitis Knudde

Marketing Coördinator

Bilitis: Dankzij het groot aantal partners waar de bon kan ingewisseld worden, is er voor ieder wat wils. Op die manier geven wij elke klant een geschenk naar waarde. Daarnaast is het ook super handig dat je de bon zowel online kan doorsturen, als fysiek kan afgeven in een mooi, gepersonaliseerd doosje in de huisstijl van Durabrik. Als marketingmedewerker vind ik dit een grote meerwaarde.”

Durabrik werkt al sinds 2018 samen met Kadonation. Enerzijds voor ons ambassadeursprogramma, anderzijds om klanten te bedanken die hun persoonlijke Durabrik-ervaring willen delen in een klantenverhaal. Voor beide acties geven we de klant een Kadonation Cadeaubon van 250 euro. Van de ontvangers krijgen we alleen maar positieve feedback en wij zijn natuurlijk heel blij dat we de perfecte incentive gevonden hebben!”, lacht Bilitis. En nu we de cadeaubonnen in enkele klikken via het geschenkenplatform Kadonation Select kunnen bestellen, gaat alles nog vlotter dan voordien.”

Resultaat

Als Kadonation Select-gebruikers van het eerste uur, ziet Durabrik heel wat voordelen in het platform.

Sinds de lancering van het platform in 2021, besparen we nog meer tijd omdat alles nu gecentraliseerd is, van bestelling tot facturatie. Doordat we onze interne kostenplaats kunnen ingeven bij het maken van de bestelling, kan de factuur onmiddellijk doorgestuurd worden naar onze boekhouding. Gedaan met tijd verliezen aan ellenlange procedures.”

Daarbovenop is het platform heel intuïtief, waardoor je heel gemakkelijk en snel kan opstarten. Dankzij de grote tijdswinst vormt het Kadonation Select-platform dan ook een grote meerwaarde voor onze organisatie”, concludeert Bilitis.

Geven wordt leuk. Eindelijk. 

Aan het popelen om van geven een gemak te maken? 
We nemen het je niet kwalijk.