Terug naar overzicht
Geschenkinspiratie

In 5 stappen naar het perfecte eindejaarscadeau voor je medewerkers

Door Isabel
28 aug 2023

De gezelligste cadeautjesmaand nadert: december. Het is een maand waarin je niet alleen naar de toekomst kijkt, maar ook naar het verleden. Je maakt de balans op. Je analyseert acties en beoordeelt ze. Je bedankt medewerkers voor hun inzet van de afgelopen maanden. Wist je trouwens dat 7 op 10 medewerkers in Vlaanderen in december een cadeau van hun werkgever krijgt? In Wallonië/​Brussel is dit 6 op 10. Nederland spant de kroon, 8 op 10 medewerkers ontvangt een geschenk*.

Door je medewerkers in december een personeelsgeschenk te geven, waardeer je hen. Waardering en erkenning hebben een positief effect op het persoonlijke niveau en het organisatieniveau. Waardering tonen draagt bij aan het werkgeluk, de betrokkenheid, motivatie en retentie van medewerkers. Je creëert er een unieke bedrijfscultuur mee en versterkt de relaties met en tussen medewerkers.

Zit jij momenteel met de handen in het haar over de keuze van een eindejaarsgeschenk? Wij helpen je graag in 5 stappen naar het perfecte cadeau. Kadonation heeft samen met haar klanten al meer dan 150.000 medewerkers de grootste glimlach geschonken. Dankzij onze expertise en marktkennis weten we precies wat je medewerkers gelukkig maakt.

1. Bepaal hoeveel je wil schenken

Gemiddeld krijgen medewerkers voor Oud en Nieuw een personeelsgeschenk met een waarde van € 45**.

Merk op dat € 40 een fiscaal gunstige waarde is voor een Belgische medewerker. De organisatie en medewerker betalen op dit bedrag geen belastingen. (Meer weten over de fiscale regels voor personeelsgeschenken in België? Lees ze hier.)

In Nederland hebben de kosten voor geschenken en kerstpakketten aan personeel een beperkt zakelijk karakter. Dit zijn gemengde kosten die voor de inkomsten- of vennootschapsbelasting beperkt aftrekbaar zijn. (Meer weten over de werkkostenregeling voor organisaties in Nederland? Check ze hier.)

2. Kies voor iedere medewerker het juiste cadeau

Uit ons marktonderzoek* blijkt dat 1 op 3 organisaties een fysiek cadeau (voeding of drank) geeft in december. 1 op 4 laat de keuze bij de medewerkers en geeft hen een cadeaubon. Een slimme keuze want 2 op 3 medewerkers vindt een cadeaubon die te besteden is in verschillende winkels immers het ideale geschenk voor Oud en Nieuw.

Je medewerkers een veelzijdige cadeaubon schenken, is duidelijk een succes.
Dat zien we in de veelheid van categorieën waaraan de Kadonation Cadeaubon wordt besteed. Fashion en elektro zijn de populairste categorieën. Maar ook ontspanning en persoonlijke verzorging scoren hoog. Bekijk hier de vele kadopartners.

Geef je graag keuzevrijheid én toch een fysiek geschenk? Maak dan kennis met ons keuzeconcept: Kadonation Smile. Hiermee bied je ontvangers de kans om zélf hun perfecte geschenk te kiezen op je gepersonaliseerde geschenkwebsite, terwijl wij achter de schermen alles regelen. Het ultieme keuzeconcept voor moderne bedrijven.

Het Kadonation geschenkaanbod voor dit eindejaar verbindt de voorkeuren van werkgevers en medewerkers. Zo maken we iedereen gelukkig.

Een greep uit ons aanbod van eindejaarsgeschenken.

Toon je waardering met iets wat écht raakt.

Blockbuster Beleving | Brievenbuscadeau

€ 16,95
Offerte aanvragen

Best Of Belgium Sparkling NA 0% Duo Sweet & Salty Apéro Box

€ 29,45
Offerte aanvragen

Ontspanningspakket You are solid Gold’ Deluxe

€ 33,45
Offerte aanvragen

You light up the room | Cube kaars

€ 6,95
Offerte aanvragen

Sweet Temptations Gift Box

€ 20,45
Offerte aanvragen

Ecogiftbox 3‑delige set in warme Kurk

€ 22,95
Offerte aanvragen

Energizing Ginger & Lime Scrub Bar met zakje | WONDR Moment

€ 14,95
Offerte aanvragen

Theeproeverij | Losse thee

€ 21,45
Offerte aanvragen

NEUHAUS Ballotin

€ 4,45
Offerte aanvragen

Maallust | Biergeschenk

€ 17,45
Offerte aanvragen

Rituals Sakura Renewing Collection

€ 43,45
Offerte aanvragen

Champagne in houten kist met gravure

€ 41,45
Offerte aanvragen

SinGin 0% & Tonic Apéro Box

€ 48,95
Offerte aanvragen

€ 12

Bestelhoeveelheid

Minimale bestelhoeveelheid:

3. Maak je cadeau persoonlijk

Een personeelscadeau mét een persoonlijke boodschap blijft nog beter bij. Uit ons marktonderzoek blijkt dat de cadeaus met een persoonlijk bericht ook het meest geapprecieerd worden. Bij Kadonation combineren we daarom een persoonlijke beleving met technologie. Via Kadonation Select, ons cadeauplatform, geef je elke medewerker heel eenvoudig een persoonlijk geschenk.

Hoe maak je een cadeau persoonlijk?

 • Op naam
  Voeg de naam van je medewerker toe aan het cadeau. Die voelt zich meteen aangesproken. Zowel de Kadonation Cadeaubon als de verpakking van onze fysieke geschenken zijn personaliseerbaar op naam van de ontvanger.
 • Met een boodschap
  Een warme boodschap, enkele gemeende woorden, het is het moment om je appreciatie te verwoorden. Betrek de directe collega’s. Peer-to-peer waardering doet een medewerker groeien en bloeien. Voeg een wenskaartje in thema toe aan je geschenk.

  Digitaal het nieuwe normaal? Maak een videoboodschap en besteed daarbij voldoende aandacht aan de non-verbale elementen.
 • In je huisstijl
  Ook voor een cadeau in je eigen huisstijl zit je goed bij Kadonation Select. Via onze maatwerk formule kan je een geschenkpakket naar keuze samenstellen, de verpakking personaliseren in je company colours en zélfs je logo toevoegen aan bepaalde items in het pakket.
  Ook bij de Kadonation Cadeaubon hebben we verschillende personalisatie-opties. Je kiest uit onze voorgestelde ontwerpen en voegt jouw logo toe of gaat voor een doorgedreven personalisatie en laadt een eigen ontwerp op. Van cadeaubon, e‑mail, sleeve rond het kadodoosje tot zelfs een bedrijfseigen landingspagina.

4. Ga voor duurzaam

We kunnen er niet meer omheen. In alles wat we doen, dienen we oog te hebben voor mens en natuur. Schenk een cadeau dat een blijvende indruk nalaat bij je medewerkers, klanten of relaties én laat zien dat jouw bedrijf een hart heeft voor duurzaamheid. Samen bouwen we aan een betere wereld, één cadeau tegelijk. 

Graag een duurzaam, fysiek cadeau? Geen probleem:

 • Een groot deel van ons aanbod is gevuld met eerlijke producten, gemaakt met respect voor mens, dier en milieu.
 • We werken samen met heel wat duurzame, vooruitstrevende leveranciers zoals Wondr, Iwas, Redopapers.
 • We hebben geschenken in bamboo, uit gerecycleerde vezels, bloemen en planten, gerecycleerd papier, duurzame chocolade, boompjes, …

Ook met de Kadonation Cadeaubon zit je goed en wel hierom:

 • Per schijf van € 500 aan Kadonation Cadeaubonnen dragen wij (en dus ook jij) 1 boom bij aan het project van WeForest. Zij gaan de strijd tegen de klimaatopwarming aan met acties in Tanzania en Zambia.
 • Onze cadeaukaartjes en ‑doosjes worden op FSC-papier gedrukt. Dat wil zeggen dat minstens 70% van de vezels afkomstig is uit duurzaam beheerd bos en/​of gerecycleerde vezels.
 • Om onze CO²-voetafdruk te verkleinen, werken we zo veel mogelijk samen met lokale producenten. Op ons cadeauplatform Kadonation Select vind je hiervan een mooi aanbod.
 • Volledig paperless? Dat kan! Wij bieden digitale trajecten aan.

5. Geef je cadeau op het juiste moment

Het juiste moment? Dat is sterk afhankelijk van organisatie tot organisatie.

Organiseer je een nieuwjaarsreceptie of hou je een bedrijfsfeestje, dan is dat het uitgelezen moment om je waardering te tonen. Als het even kan, geef je eindejaarsgeschenk persoonlijk af. Of laat je teamleiders deze rol voor jou vervullen.

Zijn niet alle medewerkers aanwezig? Prik een gezamenlijk digitaal’ moment waarop je het cadeau in de mailbox bezorgt.

Op zoek naar een echte Happy New Year verrassing? Stuur je medewerkers op 1 januari om 00u00 je digitale (video)wensen samen met je cadeau.

Ontdek onze eindejaarsgeschenken

*Onderzoek in opdracht van Kadonation uitgevoerd door InSites Consulting – 2.000 medewerkers – voorjaar 2021
** eigen analyses op basis van meer dan 100.000 verkochte cadeaubonnen

Geven wordt leuk. Eindelijk. 

Aan het popelen om van geven een gemak te maken? 
We nemen het je niet kwalijk.