Terug naar overzicht
Geschenkinspiratie
Cultuur & HR

Hij komt, hij komt: zo vier je in 2024 Sinterklaas met je medewerkers

Door Mathilde Van Vaerenbergh
04 sep 2024

Hij komt, hij komt: het einde van het jaar nadert en dus ook de belangrijkste feestdagen voor werkgevers en werknemers. Ben je nog op zoek naar leuke tips voor wat je dit jaar in het schoentje van je collega’s kan leggen? We’ve got you covered!

Nog op zoek naar het ideale Sinterklaasgeschenk voor je medewerkers Bekijk het Sinterklaas-aanbod van Kadonation. (2)

We delen de leukste ideetjes voor een onvergetelijk Sinterklaas, waar je medewerkers en hun kinderen jou – euh, de lieve Sint – nog lang voor zullen danken! 

1. Organiseer een drink onder de collega’s

Nu flexiwerk de nieuwe norm geworden is, kan het voor je team leuk zijn om elkaar terug te zien tijdens een gezellige drink. Doe je best om creatief uit de hoek te komen en zorg ervoor dat je get-together geen veredeld werkoverleg is, maar een écht feest.

Leg je team in de watten met lekkere drankjes en hapjes in Sint-thema zoals pepernoten, speculaastaart, mandarijntjes en chocolade. Zorg daarnaast voor een vleugje muziek en voorzie enkele leuke activiteiten om het ijs te breken zoals een quiz gevuld met wist-je-datjes over de collega’s, een kickertafel, nageltje klop, … mogelijkheden genoeg!

2. Speel zelf voor Sinterklaas

Ga je graag de ludieke toer op? Laat iemand, bijvoorbeeld de CEO of leidinggevende, van het bedrijf Sinterklaas spelen en grappige boodschappen uit het grote Sinterklaasboek” voorlezen voor de medewerkers – hetzij persoonlijk, hetzij collectief.

Betrek je graag de kinderen van je medewerkers
in de aanloop naar het feest? Laat ze dan knutselen, kleuren, bakken of zingen op de Sint-website van Kadonation. De Sint kan brave kinderen vervolgens belonen met een extra geschenkje.

Plezier gegarandeerd dus, voor jong en oud!

3. Speel het Sinterklaas-dobbelspel

Een klassieker met Sinterklaas, zeker bij onze Noorderburen, en ideaal om te doen met collega’s. Het idee? Iedereen koopt drie of vier geschenkjes voor een vooraf bepaald bedrag. Het spel wordt vervolgens in twee rondes gespeeld.

In de eerste ronde speel je totdat alle geschenkjes zijn verdeeld en uitgepakt. Dit kan dus even duren. En net wanneer je helemaal in je nopjes bent met je buit, kan de situatie door één gooi met de dobbelsteen totaal veranderen. Voor je eigen gemoedstoestand raden we je dus aan in deze fase niet te gehecht te raken aan je geschenken.

In de tweede ronde stel je een tijdslimiet in, die je al dan niet communiceert aan je team. Pas als de tijd om is, weet je met welke geschenken je dit jaar naar huis gaat. Het levert hoe dan ook een leuke avond op, zeker als er een paar grappige geschenken tussen zitten. Wil je het graag zelf eens uitproberen? Hier vind je de spelregels.

4. Sinterklaas roast

Al decennia lang is het voor Amerikaanse comedians een grote eer om geroast’ te worden. Meer en meer zien we dat het Amerikaans concept The roast’ ook in ons land erg in trek is. Maar wat is het precies en hoe kan je het doortrekken naar de werkvloer op Sinterklaas? Roasting is, op een hilarische wijze, iemand beledigen. Gek genoeg is dit beledigen juist om de persoon te eren, omdat deze persoon iets bereikt heeft, want You only roast the ones you love!”.

Op Sinterklaas kan je al je medewerkers uitnodigen om een kort verhaaltje of gedicht voor te lezen, waarin ze hun leidinggevende op een grappige manier en met een duidelijke knipoog op zijn plaats zetten’. Het zal de sfeer op de werkvloer zeker ten goede komen en het is een leuke activiteit waar de werknemers nog lang over zullen napraten. Daarbovenop laten de leidinggevenden op die manier zien dat ze over een portie humor en zelfspot beschikken, wat de onderlinge relatie alleen maar ten goede zal komen.

5. Laat je team hun schoentje zetten

Verras je medewerkers door ze hun schoen te laten zetten op kantoor! Vul deze niet alleen met snoep, maar maak het nog specialer met een persoonlijke attentie. Uit ons marktonderzoek blijkt dat mensen graag zelf hun cadeautje kiezen (want eerlijk, niemand wil een derde mok met een flauwe slogan).

Bij ons zit je goed voor het perfecte geschenk. Of je nu kiest voor de Kadonation Cadeaubon – te gebruiken bij meer dan 90 partners – of ons unieke keuzeconcept, Kadonation Smile, waarbij alle medewerkers via een gepersonaliseerde geschenkwebsite het ideale cadeau voor hun kinderen kunnen uitkiezen.

Of ga je liever voor een traditioneel cadeaupakket vol lekkers dat iedereen samen kan delen? Geen zorgen, wij hebben het aanbod dat goedgekeurd is door Sinterklaas én Pakjespiet.

Een selectie uit ons aanbod voor Sinterklaas.

Hippe Fruitkist Mandarijnen

€ 19,95
Offerte aanvragen

Cadeaupakketje | Chocoladeletter & kruidnoten

€ 7,95
Offerte aanvragen

De Sint kan op jou bouwen | Sintpakket

€ 7,45
Offerte aanvragen

Heerlijk avondje is gekomen | Sinterklaaspakket

€ 5,95
Offerte aanvragen

Lekkers van de Sint | Snoepzakje

€ 6,45
Offerte aanvragen

Logoletter

€ 6,95
Offerte aanvragen

Iedereen krijgt lekkers! | Grabbelmand

€ 39,95
Offerte aanvragen

Duurzaam Snoepen | Sintpakket

€ 7,95
Offerte aanvragen

Pakjeshuis Deluxe | Sinterklaaspakket

€ 18,95
Offerte aanvragen

Kadonation Smile | Keuzeconcept Sinterklaas

€ 20,00
Offerte aanvragen

Koud buiten, warm binnen | Sintpakket

€ 6,95
Offerte aanvragen

ChocoShape Mijter

€ 9,95
Offerte aanvragen

Mini | Chocoladelettertje

€ 4,95
Offerte aanvragen

Sint Snoepdoosje

€ 4,95
Offerte aanvragen

Sintdoosje | Medium

€ 7,45
Offerte aanvragen

€ 12

Bestelhoeveelheid

Minimale bestelhoeveelheid:

6. Organiseer een familiedag

Tijd voor wat extra magie! Organiseer een gezellige familiedag waar Sinterklaas en zijn Pieten voor een hoop plezier zorgen. Denk aan leuke spelletjes, knotsgekke animatie en natuurlijk de mooiste cadeautjes. Het wordt gegarandeerd een hit bij jong en oud!

Met ons keuzeconcept kunnen medewerkers van tevoren zelf een cadeau uitzoeken voor hun kids, dat op de grote dag persoonlijk door de Sint en Piet kan worden overhandigd. Dat zorgt voor een hoop stralende gezichten en blije collega’s!

Kan je nog wat hulp gebruiken?

Niet enkel Sinterklaas, maar talloze andere waardevolle momenten lenen zich voor een echt cadeaumoment. We sommen er een paar op: eindejaar, verjaardagen, geboorte, een topprestatie, een huwelijk, anciënniteit of pensioen, het afronden van een belangrijk project, …Bij Kadonation merken we dat er wel bereidheid is bij bedrijven om hun werknemers te waarderen, maar dat dit vaak niet uitgevoerd wordt uit angst om iemand te vergeten. Daarnaast zorgt dit voor een extra workload om een geschikt cadeau uit te kiezen.

Klinkt dit herkenbaar? Dan is Kadonation Select de oplossing!

  • Stel in geen tijd een eenvoudig waarderingsbeleid op.
  • Verras je medewerkers met de leukste geschenken.
  • Geen wildgroei meer binnen je organisatie.
  • Geen ellenlange zoektocht naar het juiste geschenk.
  • Wel overzicht, en steeds onvergetelijke attenties binnen handbereik.

Ontdek Kadonation Select

Geven wordt leuk. Eindelijk. 

Aan het popelen om van geven een gemak te maken? 
We nemen het je niet kwalijk.