Accent geeft met één platform persoonlijke geschenken op maat aan 1400+ werknemers

Het toonaangevende talent placement-bedrijf ervaart 50% tijdswinst bij de waardering van hun medewerkers dankzij Kadonation.
UITDAGING
Persoonlijke geschenken verzorgen op maat van 1400+ medewerkers, vlot georganiseerd door één medewerker.
OPLOSSING
Een gecentraliseerd attentiebeleid via één gebruiksvriendelijk platform.
RESULTAAT
50% tijdswinst bij het waarderen en erkennen van hun 1400+ werknemers

Met een doordacht attentiebeleid ben je aanwezig op de speciale momenten in het leven van je medewerker. Werd je ooit zelf al eens verrast met een leuk cadeau op je werkverjaardag? Dan weet je hoe aangenaam het voelde om op zo’n moment in de bloemetjes gezet te worden. De impact van een uitgestippeld waarderingsprogramma wordt vaak onderschat, hoewel dit krachtige instrument cruciaal is voor het succes van je organisatie.

Bij Accent weten ze hoe belangrijk waardering en erkenning zijn voor de motivatie en het behoud van hun medewerkers. Delphine Floré-caeseele (People Partner) en Lieselot Verriest (Sales Support Officer) staan hier op dagelijkse basis voor in. Meer dan 1400 werknemers worden door Accent regelmatig getrakteerd op een attentie, en de praktische organisatie hiervan was vroeger geen sinecure. Daar kwam namelijk nog een hele rompslomp bij kijken, zoals het manueel (en één voor één) opsturen van het cadeau naar de gelukkige.

Met het platform van Kadonation maken ze werk van een impactvol attentiebeleid, waarbij het bestelproces gestroomlijnd wordt en de praktische uitvoering perfect door Lieselot alleen kan worden afgehandeld.

Over Accent

Accent is een toonaangevend talent placement-bedrijf in België met meer dan 300 kantoren. Sinds 1995 richt Accent zich op duurzame matches tussen werknemers en werkgevers, met als missie de arbeidsmarkt te verbeteren.

Sector

HR

Bedrijfsgrootte

+1 400 FTE’s

Klant sinds

2022

Team

HR

Uitdaging

Persoonlijke geschenken verzorgen op maat van 1400+ medewerkers

Accent is een talent placement-organisatie met ruim 400 kantoren, en is sinds 1995 actief in België. De Accent Groep, een verzameling van gespecialiseerde entiteiten en strategische overnames, wil gezien worden als HR-partner voor het leven en mikt daarom op maximaal werkplezier. Het oranje accent in het straatbeeld is je vast niet ontgaan.

Met ruim 1400 medewerkers was het geen eenvoudige opgave om een uniform attentiebeleid op te zetten. Geschenken werden bij ons heel ad hoc gegeven, zonder duidelijke structuur of plan”, aldus Delphine.

Lieselot vult aan: Vroeger regelden we alles zelf. Een cadeaubon moest besteld worden, en werd dan nadien bij ons geleverd. Daarna verstuurden we deze opnieuw via de post naar de medewerker thuis en dat was allemaal enorm tijdrovend. We hadden nood aan een betere oplossing voor ons gecentraliseerd cadeaubeleid.”

In die zoektocht naar een efficiëntere manier om hun medewerkers te belonen, kwam Accent uit bij Kadonation. Het is een match made in heaven”, lacht Delphine.

Wat is een gecentraliseerd attentiebeleid?

Met een attentiebeleid zorg je ervoor dat werknemers op dezelfde uniforme manier gewaardeerd en beloond worden. Bij een gecentraliseerd attentiebeleid stuur je de besluitvorming & uitvoering van bedrijfsgeschenken vanuit één centrale entiteit, vaak de HR-afdeling.

Dat heeft zo zijn voordelen. Ten eerste zorg je voor een gelijke behandeling van je werknemers, klanten en relaties, zowel in kansen als in voordelen. Je organiseert ook makkelijker de controle en eventuele optimalisatie van budgetten.

Minstens even interessant: een gecentraliseerd waarderingsprogramma maakt het mogelijk om de bedrijfscultuur en ‑waarden te laten doorschijnen in de keuze van attenties, wat op zijn beurt zorgt voor een consistente merkuitstraling van je organisatie.

Oplossing

Een gecentraliseerd attentiebeleid met Kadonation

Ik vind het zelf een heel gebruiksvriendelijk platform waarbij ik in een vingerknip alles kan regelen. Dat maakt de geschenkervaring zeker niet minder persoonlijk, want het leuke is dat de manager van de gelukkige steeds een video toevoegt aan het geschenk. En in 1 – 23 is de Kadonation Cadeaubon bij de ontvanger.”, aldus Lieselot.

Het feit dat Lieselot voor 1400 mensen de geschenken kan regelen, is dankzij Kadonation: alleen kan je dat niet bolwerken.” 

Delphine Floré-caeseele

People Partner bij Accent

Delphine vertelt: Het feit dat Lieselot voor 1400 mensen de geschenken kan regelen, is dankzij Kadonation: alleen kan je dat niet bolwerken. Het aanbod is bovendien enorm, wat samen met de gebruiksvriendelijkheid de doorslag gaf.”

Voor hun Accentverjaardagen (werkverjaardagen), kiezen ze resoluut voor de Kadonation Cadeaubon. Uit eigen ervaring weet ik dat de leukste attenties die zijn waarbij je zelf inspraak hebt of nog kan kiezen wat je wil. Onze medewerkers zitten in verschillende levensfases. Met de Kadonation Cadeaubon bieden we hen de vrijheid om zelf het juiste cadeau te kiezen”, legt Delphine uit. En gelukkige medewerkers is een gelukkig bedrijf!”

Dat gelukkige medewerkers inderdaad talloze voordelen voor de organisatie met zich meebrengen, bevestigt een rapport van Deloitte. Bedrijven met zeer betrokken werknemers ervaren namelijk een drie keer zo grote omzetgroei in vergelijking met hun concurrenten met een laag betrokkenheidsniveau. Dit kan komen doordat betrokken werknemers eerder gemotiveerd, productiever en meer toegewijd zijn aan hun werk.

Betekenisvolle momenten

Eén van de hoogtepunten in de employee journey bij Accent, zijn de werkverjaardagen van hun medewerkers. Ben je vijf jaar in dienst, dan word je bekroond tot Mammoet. Iemand die tien jaar in dienst is, krijgt de titel Oer-mammoet en een trede verder, bij twintig dienstjaren, ben je een heuse Flintstone.

Maar niet enkel de werkverjaardagen spelen een rol. Ook huwelijken, geboortes, referrals, incentives, promoties etc. worden gevierd met een persoonlijke attentie van de werkgever. Zo wil Accent aanwezig zijn op de belangrijkste momenten in het leven van hun medewerkers.

Resultaat

50% tijdswinst bij het waarderen en erkennen van hun 1400+ werknemers

Het resultaat is indrukwekkend. We spenderen 50% minder tijd aan het waarderen en erkennen van onze medewerkers”, aldus Lieselot. Dat is een heuse efficiëntiewinst.” Ook Delphine is positief dankzij de mooie feedback van de medewerkers. Na een eerste testfase, waarbij de ervaring van de werknemers werd bevraagd, stapten ze vol vertrouwen over naar Kadonation Select.

Omdat het aanbod zo breed is, is er zeker voor iedereen wat wils”

Kirby D’Hooge

First Line Advisor bij Accent

Een van die blije medewerkers is Kirby D’Hooge, First Line Advisor bij Accent. Hier bij Accent komt een dankjewel’ heel vaak voor, wat je als werknemer enorm motiveert. Zo kreeg ik al enkele keren een Kadonation Cadeaubon, bijvoorbeeld toen ik tot Mammoet werd bekroond. Een heel leuk geschenk, omdat je de bon kan spenderen bij verschillende winkels en je het cadeaubedrag ook telkens kan splitsen naar keuze. Omdat het aanbod bij Kadonation zo breed is, is er zeker voor iedereen wat wils.”

Wil je net als Delphine en Lieselot 50% minder spenderen aan de waardering van je medewerkers, zonder in te boeten op kwaliteit? Probeer het geschenkplatform Kadonation Select.

Geven wordt leuk. Eindelijk. 

Aan het popelen om van geven een gemak te maken? 
We nemen het je niet kwalijk.