Terug naar overzicht
Nieuws & updates

Kadonation in top 50 snelst groeiende technologiebedrijven in België

Door Isabel
22 feb 2022

Deloitte België publiceerde op 5 oktober de Technology Fast 50, de lijst van de vijftig snelst groeiende technologiebedrijven die werden opgericht en hun hoofdkantoor hebben in België. De award gaat naar het snelst groeiende technologiebedrijf op basis van de procentuele omzetgroei over de voorbije vier jaar. 

Keuze is het mooiste cadeau 

Met Kadonation boden we oorspronkelijk enkel de mogelijkheid om samen te leggen voor een bedrag naar keuze. De gelukkige kon dit vervolgens uitgeven in meer dan 1000 deelnemende winkels. Die groepscadeaus sloegen erg aan, in die mate zelfs dat we steeds vaker gecontacteerd werden door HR-departementen.”

Zij wilden onze geschenken aanbieden als personeelsgeschenk, omdat het telkens een enorme zoektocht was om een geschenk te vinden dat iedereen leuk zou vinden. Als je meer dan duizend werknemers hebt, is dat gewoon onbegonnen werk. Zo werd het platform Kadonation Select geboren.”

Wist je bijvoorbeeld dat vandaag slechts 13% van de werknemers een verjaardagsgeschenk krijgt van de werkgever, terwijl 41% dit heel erg zou waarderen? Dat blijkt uit ons marktonderzoek in België en Nederland. Genoeg mogelijkheden dus om je medewerkers extra in de bloemetjes te zetten!

Op korte termijn willen we ons aanbod ook verder laten blijven evolueren, zo stelt onze CEO Fabrice Guillermin. We willen bedrijven de mogelijkheid bieden om ook andere attenties aan te bieden via ons platform.”

Het mooiste geschenk? Dat kregen we nu dus alvast zelf: het platform is zo’n succes, dat we onze omzet pijlsnel zagen stijgen. Vandaag behoren we tot de snelste groeiers van België. In 2018 waren we nog maar met vier, vandaag zijn we al met 32 medewerkers. En we zoeken nog steeds talent! Grote, bloeiende bedrijven uit diverse sectoren in België en Nederland rekenen intussen op ons, daar zijn we uiteraard erg trots op.

De Belgische start-up en scale-up scene draait op volle toeren. We zien enkele van de meest innovatieve en disruptieve bedrijven van het land gerangschikt in de Technology Fast 50. Ze lopen nu voorop, en zullen ook in de nabije toekomst een voortrekkersrol blijven spelen.”

Sam Sluismans

Program Leader Deloitte’s Technology Fast50

Duurzaamheid & verantwoord ondernemen voorop

Bij Kadonation streven we er altijd naar om zo duurzaam mogelijk te handelen, en zetten we ons steeds in voor een betere wereld. Zo werken we samen met WeForest, dat wereldwijd ijvert voor een koeler klimaat, meer biodiversiteit en minder armoede. Sinds de start van Kadonation hebben we samen al meer dan 105.000 bomen geplant.


Verder is het maatwerkbedrijf Mirto vzw onze logistieke partner, dat mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt een nuttige en betekenisvolle job geeft. Ook duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn voor ons belangrijke pijlers voor dit succes, waar we in de toekomst op zullen blijven inzetten.


Een blik op de toekomst

Over toekomst gesproken: wat zit er voor ons nog in de pijplijn? Heel wat, al is het te vroeg om die plannen nu al meteen uit de doeken te doen.

We blijven natuurlijk investeren in ons platform. Zo voegen we binnenkort meer mogelijkheden toe om aan je medewerkers je waardering te tonen zonder dat daar automatisch een geschenk aan gekoppeld is.

Dit alles met één doel voor ogen: een passend vervolg breien aan het Kadonation Select-verhaal. We zijn niet snel tevreden, en dat verwachten we ook niet van onze klanten. To be continued!

De Fast 50 is een enorme eer, maar tegelijkertijd beseffen we dat het louter een blik in de achteruitkijkspiegel is. Als we waarde willen blijven leveren aan onze klanten, dan moeten we blijven investeren in ons platform, en nog meer mogelijkheden bieden om van je medewerkers de gelukkigste medewerkers te maken.”

Benieuwd wat Kadonation voor jouw organisatie kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op!

En wij zijn er dus bij. Wat ooit begon als idee om samenleggen voor een groepscadeau makkelijker te maken, groeide uit tot Kadonation Select: een innovatief platform om medewerkers te waarderen, te motiveren en te belonen, voor welke gelegenheid dan ook.

Benieuwd hoe het allemaal begon? Dit is het ondernemersverhaal van Kadonation!

Onze founders, Jelle Van Roosbroeck & Fabrice Guillermin, zijn alvast enthousiast: het is een hele eer om in één adem genoemd te worden met de ronkende namen in dit lijstje, en een bevestiging van onze missie om het geschenkbeleid van bedrijven volledig te centraliseren en te digitaliseren met Kadonation Select.”

Pas dit jaar (2021) lanceerden we het platform, en het is dan ook fijn om in deze cijfers weerspiegeld te zien dat we de juiste richting hebben gekozen. Een richting die we willen blijven uitgaan samen met onze klanten en ons team. Eerst in België en Nederland, dan in Europa.”

Geven wordt leuk. Eindelijk. 

Aan het popelen om van geven een gemak te maken? 
We nemen het je niet kwalijk.