Terug naar overzicht
Klantverhalen

Een betrokken team?
Zo doet PSA het.

Het waarderingsbeleid van PSA groeit nog elke dag dankzij Kadonation. Ontdek het volledige verhaal.
Door Isabel
02 jan 2023

De groei van PSA in België

PSA Belgium maakt deel uit van een grote globale groep, gespecialiseerd in het laden en lossen van containerschepen”. Aan het woord is Sabine Corluy, HR Manager L&D en Staff Communication. In België alleen al telt de onderneming een kleine 4000 werknemers bestaande uit bedienden, techniekers en havenarbeiders. Elk profiel is voor ons erg belangrijk”, aldus Zygia Van Den Bosch (Facility & Hospitality Officer).

PSA zoekt voortdurend naar manieren om te blijven groeien. Zo nam het bedrijf onlangs de globale logistieke speler BDP International over. Waardering binnen deze grote, warme familie is key. We waarderen onze collega’s op verschillende manieren, één daarvan is via het gecentraliseerd waarderingsplatform Kadonation Select. We doen dit niet enkel om nieuw talent aan te trekken, maar ook om het engagement en de betrokkenheid van de huidige werknemers te belonen”, aldus Sabine.

Een ander soort schouderklopje

We zetten geregeld in op de waardering van onze medewerkers”, zegt Zygia. Bijvoorbeeld wanneer iemand een interne quiz wint, of als een peetouder een nieuwe collega begeleidt. En uiteraard bij een huwelijk, geboorte, pensioen,… Maar we steken ook graag een hart onder de riem bij ziekte of overlijden; het is belangrijk om op elk van deze momenten als werkgever aanwezig te zijn.

Naast deze specifieke gelegenheden laat PSA Belgium ook de dagelijkse (extra) inzet van collega’s niet onopgemerkt passeren. Door elkaar te bedanken, een schouderklopje te geven, er voor elkaar te zijn, bouw je een sterke onderlinge connectie. We kunnen elkaar een bedanking of compliment via een digitale vis’ toesturen: deze gemeenschappelijke taal van waardering – gebaseerd op de FISH filosofie- strekt over de landsgrenzen heen”, verduidelijkt Sabine. Het zit in het DNA van PSA en zijn medewerkers, en dit wereldwijd.

Wat is de FISH-filosofie?

De FISH-filosofie is een mindset. Het concept ontstond op de vismarkt van Seattle (US). Vis verkopen is repetitief, koud en uitputtend en toch staan de verkopers er elke dag met de glimlach. Wat is hun geheim? Deze vier elementen zorgen elke dag opnieuw voor een positieve werksfeer:

  • Wees aanwezig – geef aan wanneer je beschikbaar bent voor een gesprek en luister ook effectief naar elkaar.
  • Heb plezier – in je job en in het dagelijks leven. En bovenal: met respect voor elkaar.
  • Maak hun dag – zoek een manier om de dag van je collega’s op te vrolijken (en tegelijkertijd ook die van jou).
  • Kies je attitude - je mindset kies je zelf. Helpt je attitude het team vooruit? Dat is het doel!

Nood aan één centraal platform

PSA International zet in op diverse waarderingsmomenten, dus is één centraal platform om het overzicht te behouden, erg interessant. Ook variatie in de personeelsgeschenken is een must. Kadonation Cadeaubonnen worden bij de collega’s heel goed onthaald. Maar er zijn ook momenten waarop je iemand liever een fysieke attentie geeft, zoals met Sinterklaas. De combinatie van de cadeaubon met een fysiek geschenk, wat nu mogelijk is met het platform, is erg interessant voor de toekomst”, geeft Sabine mee.

Kadonation Select gaat steeds vooruit, en ons waarderingsbeleid ook!”
- Sabine Corluy, HR Manager

Voor we met Kadonation samenwerkten, merkten we dat bij andere partners het facturatieproces vaak een bottleneck was. Ook het beperkte aantal winkels waar onze medewerkers met hun geschenkbon terecht konden, vonden we niet ideaal”, aldus Zygia. Het Kadonation Select-platform biedt ons dus voordelen op heel wat vlakken.”

De snelle reactie van het Customer Support-team bij vragen blijkt voor hen een grote plus, net als de vele geschenkgelegenheden en de grote tijdswinst in het bestelproces. Of je nu enkel de Kadonation Cadeaubon schenkt of ook fysieke geschenken, het platform is erg gebruiksvriendelijk”, voegt Sabine toe.

Wat nog beter kan aan Kadonation Select? Een groter aanbod aan lokale producten, zoals de typische Antwerpse handjes! Die scoren altijd bij onze buitenlandse collega’s”, lacht Zygia.We nemen je tip graag mee!

Over PSA Antwerp

PSA is de grootste containerbehandelaar in de Haven van Antwerpen. Meer dan 80% van alle containers die in Antwerpen arriveren, passeert één van hun drie terminals. Het bedrijf kan de grootste containerschepen ter wereld behandelen, wat zorgt voor soms hele complexe operaties. Dankzij de ervaring en expertise van een kleine 4000 werknemers, is dit echter geen probleem.

PSA Antwerpen is een onderdeel van PSA International, één van de grootste havengroepen ter wereld. Ze hebben een thuisbasis in Singapore en hebben meer dan 2 eeuwen ervaring in port management. Hierdoor is het bedrijf intussen een belangrijke en vaste waarde op de markt geworden.

Geven wordt leuk. Eindelijk. 

Aan het popelen om van geven een gemak te maken? 
We nemen het je niet kwalijk.