Terug naar overzicht
Duurzaamheid
Geschenkinspiratie

Cadeaus met een hart: schenk jouw cadeau aan deze goede doelen

Door Isabel
07 mrt 2022

Jouw medewerker kan de Kadonation Cadeaubon besteden bij meer dan 1000 winkels. Maar misschien tovert jouw medewerker liever een glimlach op andermans gezicht dan zelf cadeaus te gaan shoppen met de waarde van de bon. Bij Kadonation kan dat! Een deel of het gehele bedrag kan aan meerdere goede doelen geschonken worden. 

Een betere wereld als cadeau

Bij Kadonation dragen we het hart op de juiste plaats. We schenken aandacht aan mensen die wegens welke omstandigheden dan ook extra steun kunnen gebruiken. Daarom kan iedereen de waarde van de Kadonation Cadeaubon aan meerdere goede doelen schenken. Als jouw medewerker dus beslist dat hij of zij niet direct nood heeft aan een cadeau voor zichtzelf, dan kan de ontvanger van de Kadonation Cadeaubon het bedrag gewoonweg schenken aan één of meerdere non-profitorganisaties in plaats van het te besteden bij de kadopartners.

Steun deze goede doelen

Naast onze​“gewone” kadopartners, hebben we ook heel wat goede doelen of non-profitorganisaties. Het bedrag dat jouw medewerker wenst te schenken wordt integraal gestort op de rekening van de non-profit organisatie. Op die manier kun jouw medewerker het verschil maken voor iemand anders.

Dit zijn de non-profitorganisaties die jouw medewerker via Kadonation kan steunen:

Kinderkankerfonds

Kinderkankerfonds biedt financiële en psychologische steun aan kinderen met kanker en hun gezinnen. Een behandeling vergroot aanzienlijk de genezingskansen, maar een behandeling duurt niet alleen lang, een behandeling is bovendien ook prijzig. Daarom is Kinderkankerfonds er om de kinderen en hun gezinnen te motiveren om de behandeling vol te houden.

Make-A-Wish

Make-A-Wish is een non-profitorganisatie die wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte vervult. Bij Make-A-Wish Belgium-Vlaanderen hebben ze sinds de oprichting in 1990 al meer dan 3.000 kinderwensen vervuld. In Nederland zijn dat er ruim 6.000 sinds 1989. Zo proberen ze dag na dag hoop, sterkte en vreugde te brengen bij de kinderen.

WeForest

Onder het motto Making earth cooler herstelt deze non-profit organisatie bossen in tropische landen door bomen te planten in Ethiopië, Zambia, India, Tanzania en Brazilië. Op die manier werkt WeForest aan een schaalbare oplossing voor een koeler klimaat, meer biodiversiteit en minder armoede.

Per € 100 aan verkochte Kadonation Cadeaubonnen schenkt Kadonation 1 boom aan WeForest.

11.11.11

Bij 11.11.11 bundelen ze de krachten van 60 organisaties en ongeveer 20.000 vrijwilligers in 330 lokale groepen. Zij zetten zich in voor één gezamenlijk doel: een rechtvaardige wereld zonder armoede. Kortom, 11.11.11 ontfermt zich over de mensen die in precaire omstandigheden leven en vecht samen met hen voor een menswaardig bestaan.

Ondernemers Zonder Grenzen

Ondernemers Zonder Grenzen plant aan de rand van de woestijn bossen aan om verwoestijning als gevolg van de klimaatverstoring tegen te gaan. Op deze manier zorgen ze ook voor werkgelegenheid en welvaart. Dit zorgt er dan voor dat migraties stoppen en dat er diverse Sustainable Development Goals worden gerealiseerd.

SOS Kinderdorpen

Een warme thuis is een basisrecht voor elk kind. Toch groeien er wereldwijd zo’n 220 miljoen kinderen op zonder de liefdevolle zorg van een familie. Als kinderen er alleen voor komen te staan, brengt dit hun veiligheid, ontwikkeling en toekomst in gevaar. Daarom zorgt SOS Kinderdorpen ervoor dat kinderen toch kunnen opgroeien in een warme thuis en kunnen genieten van een normale jeugd.

Pink Ribbon

Pink Ribbon heeft als missie het bestrijden van borstkanker. Dit doen ze door enerzijds preventie en tijdige opsporing aan te moedigen. Anderzijds vestigen ze de aandacht op de verbetering van de levenskwaliteit van personen die geconfronteerd worden met borstkanker zowel tijdens als na de behandeling.

Sportpret

Door sport en ontspanning de levenskwaliteit en sociale ontwikkeling van kansarme kinderen bevorderen, dat is wat Sportpret vzw doet. Kinderen hebben recht op ruimte om te spelen en te sporten. Niet alleen is dit lichamelijk gezond, maar ook belangrijk voor de persoonlijke ontwikkeling van het kind.

Bednet

Bednet vzw zorgt ervoor dat kinderen en jongeren die langdurig of regelmatig afwezig zijn door ziekte, operatie, ongeval of zwangerschap de les in hun klas live kunnen volgen. En dit van thuis uit. Dit is gratis zowel voor het gezin als voor de school.

Feestvarken VZW

Feestvarken is een vzw opgericht in 2013 met niet één maar twee missies. De eerste en belangrijkst missie is om kinderen uit gezinnen in armoede een fijne verjaardag te bezorgen met een leuk feestpakket. De tweede missie van Feestvarken VZW is kinderarmoede in België onder de aandacht brengen. Ontdek op hun site hoe jij het verschil maakt voor jarige kinderen in armoede!

Damiaanactie

Damiaanactie is een Belgische medische ontwikkelings-ngo die sinds 1964 strijdt tegen de armoedeziektes: lepra, tuberculose en leishmaniasis. Ze hebben projecten in Afrika, Azië en Latijns-Amerika, maar ook in België. Ze werken altijd binnen nationale programma’s en met lokale teams.

Goudhaantjes

Goudhaantjes moedigt kinderen met een ernstige ziekte of beperking aan om samen met hun gezin hun persoonlijke talenten ontplooien. Samen met andere kinderen ontdekken ze hoe ze kunnen inspireren. Hierdoor worden zij gesterkt in hun eigenwaarde en veerkracht.

CoderDojo Belgium

CoderDojo is een soort van digitale scouts. Kinderen en jongeren kunnen er één keer per maand gratis terecht om zich helemaal uit te leven in een digitaal project.

Dominiek Savio

Dominiek Savio begeleidt, ondersteunt en creëert kansen voor mensen met een (neuro-)motorische beperking of een niet-aangeboren hersenletsel (NAH).

Charcot Stichting

Multiple sclerose is nog steeds ongeneeslijk en resulteert vaak in een handicap. De Charcot Stichting steunt intensief het wetenschappelijk onderzoek in België.

Pulmonale Hypertensie VZW

Pulmonale hypertensie (PH) is een ziekte waarbij men een hoge bloeddruk heeft in de bloedvaten van de longen (bloedcirculatie in de longen). Het is een ernstige ziekte, met een overlevingsprognose van 3 jaar zonder behandeling. Er is nog steeds geen medicijn dat de ziekte kan genezen. Gelukkig is er de laatste jaren onderzoek verricht en kan men in veel gevallen de ziekte stabiliseren, dankzij o.a. deze stichting.

Dit zijn op dit moment de non-profit organisaties waaraan je via Kadonation kan bijdragen. Zo dragen we bij om van deze wereld een betere plek te maken voor iedereen!