Agidens innoveert in personeelswaardering met Kadonation

Ontdek hoe Agidens de strijd om talent aangaat en personeelswaardering optimaliseert met Kadonation. Flexibel, digitaal en internationaal succesvol!
UITDAGING
Technische profielen vinden en behouden in competitieve industrie
OPLOSSING
Flexibel en internationaal waarderingsplatform voor medewerkers
RESULTAAT
-Gemotiveerde, gezonde, en gelukkige medewerkers met een uitgebreid en digitaal cadeau-aanbod
-Verbeterde werk/privé-balans
-Een vooruitstrevend hr-beleid

Agidens is al ruim 70 jaar een gevestigde waarde in industriële automatisering. Ook intern gaan ze steeds op zoek naar efficiëntie. Ontdek hoe ze innoveerden met Kadonation als flexibel waarderingsplatform, en daar gemotiveerde, gelukkige medewerkers en een versterkte bedrijfscultuur aan overhouden.

“Pionieren in industriële automatisering", zo omschrijft Naomi Duym, Compensation & Benefits Specialist bij Agidens, de activiteiten van haar werkgever. En pionieren, dat doet het bedrijf ook met hun hr-beleid.

Over Agidens

Agidens zorgt al meer dan 70 jaar via advies en engineering, geautomatiseerde oplossingen en maintenance & service support voor meer efficiëntie, kwaliteit, veiligheid en betrouwbaarheid bij bedrijven. Met een hoofdkantoor in Zwijndrecht is Agidens wereldwijd actief vanuit zeven landen verspreid over Europa & de VS.

Bedrijfsgrootte

520 FTE's

Klant sinds

2020

Team

HR

Uitdaging

Technische profielen vinden & behouden

Naomi:​“Onze grootste uitdaging is ingenieurs en technische profielen rekruteren en behouden. De​‘war for talent‘ woedt in onze sector nog volop. We voorzien heel wat mogelijkheden om talent te ontwikkelen met regelmatige trainingen en on-the-job leertrajecten. Kansen liggen hier voor het grijpen omdat we altijd aan innovatieve projecten werken. Onze medewerkers, junior én senior, hebben dus alle ruimte om te groeien.”

De 3 G’s in het hr-beleid van Agidens

We zetten volop in om medewerkers gemotiveerd, gezond en gelukkig te houden. We proberen zo vooruitstrevend mogelijk te zijn in het bereiken van een werk/​privé balans en ook in flexibel verlonen. Via het cafetariaplan kunnen medewerkers bijvoorbeeld een deel van de 13e maand toewijzen aan een voordeel naar keuze: een abonnement bij een sportclub, extra pensioensparen of een elektrische bedrijfsfiets. Die laatste is zeer populair gebleken, een groene en flexibele mobiliteitsoptie is zeker een meerwaarde als je bedrijf dichtbij de Antwerpse Ring zit.

Oplossing

Flexibel & internationaal waarderingsplatform voor medewerkers

Die​‘flexibiliteit’ trekken we ook graag door in de aanpak van onze personeelsgeschenken. In 2018 leerden we Kadonation kennen en onze visies matchten direct. Vóór Kadonation werkten we met papieren cadeaucheques via onze maaltijdchequeleverancier. De tijd van de papieren cheques is gelukkig voorbij! Herinner je het nog, al die pakjes op een tafel, constant geloop, aftekenlijsten… #stress.

Je kon die cheques ook maar uitgeven in een beperkt aantal winkels. Met een Kadonation Cadeaubon slaan we twee vliegen in één klap: het cadeau-aanbod voor onze medewerkers is nu zeer groot en de service is volledig digitaal. Bij Agidens gaan we voor gemakkelijk digitaal en volledig veilig.

Een ander voordeel van de Kadonation cadeaubonnen, is dat we die internationaal kunnen gebruiken. Naast onze 450 medewerkers in België, hebben we ook 70 medewerkers in Nederland die we op dezelfde manier willen behandelen. Met de cadeaubon van Kadonation is dat perfect mogelijk.”

Resultaat

Gemotiveerde, gezonde en gelukkige medewerkers met een uitgebreid en digitaal cadeau-aanbod

De Kadonation cadeaubonnen vallen bij Agidens duidelijk in de smaak.​“Opsplitsen, opsparen, uitgeven in verschillende winkels, het kan allemaal. En ook, ze vervallen nooit! Het is ook mogelijk om er​‘hot topics’ mee te kopen, zoals nu, zaken voor de inrichting van je home office.”

Naomi beheert de cadeaucheques samen met haar hr-collega. Ze bestelt en volgt op via het platform Kadonation Select. Naomi:​“we schenken een digitale cadeaubon bij heugelijke gebeurtenissen zoals een huwelijk, geboorte en jubilaris. Bij pensioenvieringen gebruiken we normaal gezien het luxe cadeaudoosje, dat feestelijk wordt overhandigd op de receptie ter ere van de gepensioneerde.”

Wij zijn gebruikers van het eerste uur en fungeerden ook als bètatester van Kadonation Select. Kadonation heeft de ontwikkeling van deze tool zeer professioneel aangepakt. Ik had enkele verbeteringen gesuggereerd bij de facturatiemodule, en die zijn meegenomen in de finale opzet. Wij werken met twee hr-collega’s in Select. De tool is zeer gebruiksvriendelijk voor het bestellen en opvolgen van de cadeaubonnen.”

Geven wordt leuk. Eindelijk. 

Aan het popelen om van geven een gemak te maken? 
We nemen het je niet kwalijk.