Terug naar overzicht
Nieuws & updates

Achter de schermen bij Kadonation: hoe vormt waardering de kern van onze bedrijfscultuur?

Door Silke
08 jun 2022

Met Kadonation willen we een nieuw elan geven aan erkenning in de bedrijfswereld. Daarom bouwden we Kadonation Select, een volwaardig cadeauplatform waarmee we bedrijven helpen hun medewerkers te waarderen via personeelsgeschenken.

Dankzij onze razendsnelle groei zijn we meer dan ooit op zoek naar versterking van ons team. Steeds vaker krijgen we de vraag: wat maakt werken bij Kadonation nu écht zo bijzonder? Daar valt veel over te zeggen, maar we laten liever onze eigen medewerkers aan het woord. In dit artikel geven we je een blik achter de schermen!

Waardering als baken van Personeelsbeleid 

Al sinds 2016 hebben oprichters Jelle Van Roosbroeck en Fabrice Guillermin een duidelijk doel: ervoor zorgen dat het geven van geschenken en appreciatie eenvoudiger én waardevoller wordt. Dat onze visie aanslaat, is duidelijk.

Elke dag raken we een stapje dichter bij onze ambitieuze droom: de grootste Europese speler zijn in de waarderingsmarkt. Om die snelle groei aan te houden, heeft ons personeelsbeleid twee kernpunten: medewerkers aanwerven volgens de cultural fit, en hen aan boord houden dankzij waardering en erkenning. Dat laatste is per slot van rekening het hele idee achter onze oplossing.”

Innovatie, samenwerken en
verantwoordelijkheidszin zijn niet zomaar
onze drie kernwaarden”

Sven De Langhe 

COO

COO Sven De Langhe bevestigt dat: De mindset is belangrijker dan skills. We richten ons in de eerste plaats op potentiële medewerkers die mee willen bouwen aan iets groters. Mensen met een langetermijnvisie, die geloven dat je samen veel verder raakt dan alleen. Innovatie, samenwerken en verantwoordelijkheidszin zijn niet zomaar onze drie kernwaarden. Daarom pols ik tijdens sollicitatiegesprekken bijna onmiddellijk naar de intrinsieke motivatie.”

Bij Kadonation heb ik de kans gekregen om in te zetten op mijn sterktes, waardoor ik mijn carrière mee vorm kon geven”

Sare Van Keymeulen

Operations & customer support 

Op verschillende momenten én manieren

Collega’s Sare Van Keymeulen en Jochen Veys zijn twee van de vele medewerkers die hierover kunnen meespreken. Als werkgever neemt Kadonation practice what you preach heel ernstig”, getuigt marketing project manager Jochen. Alle medewerkers krijgen regelmatig een leuk geschenk of een cadeaubon. Niet alleen op vaste momenten of mijlpalen, maar ook onverwachts. Een tijd geleden vond een etentje met het team toevallig plaats op mijn verjaardag. In het bijzijn van iedereen kreeg ik plots een verrassingsgeschenk!”

De feestdagen zijn een drukke periode en vereisen dat je the extra mile gaat”, weet operations & customer support medewerker Sare. Maar vlak nadien hebben we daar een extraatje voor gekregen, natuurlijk in de vorm van een leuke cadeaubon!”

Toch tonen we bij Kadonation ook op andere manieren hoe waardevol we onze medewerkers vinden. Waardering kent verschillende dimensies, vinden we.​“Het is een verademing om zoveel vertrouwen te krijgen, wat voor mij toch ook blijk geeft van waardering”, bevestigt Sare.​“Zelf heb ik de kans en vrijheid gekregen om in te zetten op mijn sterktes en mezelf verder te ontplooien. Ik werk hier ongeveer een jaar, en heb mijn carrière voor een stuk zelf vormgegeven. Het voelt alsof ik in die korte tijd al ben meegegroeid met het bedrijf.”

Dat de overtuiging achter Kadonation Select verankerd zit in de bedrijfscultuur, voelt ook front-end ontwikkelaar Yoshi Mannaert.​“Het eigen product gebruiken is één ding, maar Kadonation toont op verschillende manieren waardering”, vindt hij.​“Zo heerst er hier een open cultuur zonder hiërarchisch gedoe. Iedereen staat op hetzelfde niveau, en krijgt evenveel ruimte voor inbreng.”

Onderlinge schouderklopjes als blijk van samenhorigheid

Als innovatief bedrijf weten we dat de dingen soms in een hoog tempo veranderen. Die snelheid kan een uitdaging zijn, al sta je er nooit alleen voor. Hier werkt iedereen samen in functie van een hoger doel. Dat leeft zo sterk bij Kadonation, dat het team ook onderling erkenning geeft aan elkaar. Een schouderklopje lijkt onbeduidend, maar kan ontzettend betekenisvol zijn.​“Toen we uitbreidden naar Nederland veranderde er op dat vlak niets, een mijlpaal die voor veel bedrijven toch tot een cultuurwijziging leidt”, vervolgt Yoshi.​“Bij Kadonation betekent het vooral dat we kunnen sparren met mensen die een compleet verschillende cultuur of achtergrond hebben. Zelf vind ik dat enorm inspirerend.

En Yoshi is niet de enige. Als één van de eerste medewerkers in Nederland vindt sales executive Nicky van Ooijen het fijn samenwerken met Belgisch teamlid en account manager Aron D’hooge.​“We zijn volop bezig met Kadonation op de Nederlandse kaart te zetten”, klinkt het enthousiast.​“Aron en ik werken nauw samen en evalueren hoe we de lessons learned in België kunnen toepassen op de Nederlandse markt.”

Onderling tonen we ook waardering, of we nu thuis of op afstand werken”

Aron D’hooge

Sales BE

Als een klant heeft getekend, kunnen we vol enthousiasme reageren”, lacht account manager Aron op zijn beurt.​“Er wordt dan gejuicht, of – als we op afstand werken – sturen we een serie gifs heen en weer.”

Het staat buiten kijf dat het enthousiasme van het team ons ontzettend gelukkig maakt. Onze medewerkers zien hun rol bij Kadonation als een werk op lange termijn. En dat bevestigt meteen onze overtuiging dat waardering van werknemers een dynamisch gegeven is.​“Als hedendaagse werkgever wil je een omgeving creëren waar mensen zich thuis voelen – zeker nu de war for talent zo sterk woedt”, vult Sven aan.​“Wij willen de bedrijfswereld daar handvatten voor geven. Er staat nog veel te gebeuren met Kadonation, en de ambities zijn torenhoog. Dat maakt dat we momenteel op zoek zijn naar flink wat talent met het enthousiasme om ervoor te gaan.”

Trekt de authentieke visie van Kadonation je aan? Op zoek naar een baan waar innovatie, samenwerken en ownership de rode draad zijn? Bekijk snel onze openstaande vacatures, en waag je kans!