Terug naar overzicht
Geschenkinspiratie
Cultuur & HR

10 originele bedankjes voor Dag van de Medewerker

Door Mathilde Van Vaerenbergh
19 feb 2024

Op donderdag 18 april 2024 vieren we opnieuw Dag van de Medewerker’. Een belangrijke hoogdag voor organisaties die werkgeluk hoog in het vaandel dragen.

Maar waarom is het belangrijk om net die dag je collega’s extra in het zonnetje te zetten? En hoe pak je dat aan? Welke geschenken zijn wel of net niet geschikt voor deze gelegenheid? Deze blog zet je op weg.

First things first, een stukje geschiedenis

Op 4 juni 1952 werd de eerste National Secretaries Day’ georganiseerd in de VS om vrouwen aan te moedigen als secretaresse te werken. Dit initiatief verspreidde zich wereldwijd. In de jaren 80 werd Secretaressedag’ in België geïntroduceerd. 

In 2018 werd Secretaressedag’ door UNIZO omgedoopt tot Dag van de Medewerker’. Enerzijds vanwege de vernieuwde, allround jobinhoud en anderzijds dankzij de verandering in de bedrijfscultuur waarbij alle medewerkers gewaardeerd worden op de werkvloer.

Waarom is Dag van de Medewerker zo belangrijk?

Werknemers zijn de ruggengraat van elk bedrijf en spelen een cruciale rol bij het succes van je organisatie. Het is daarom belangrijk dat je als werkgever je medewerkers erkent voor hun bijdrage en acties onderneemt voor het bevorderen van werkgeluk. Want medewerkers die gelukkig zijn op het werk, zijn productiever, creatiever, innovatiever, cognitief flexibeler en verzuimen minder.

Originele bedankjes

Ben je inmiddels overtuigd om je collega’s te verrassen op Dag van de Medewerker, maar ben je nog op zoek naar originele ideeën? Daarvoor kan je rekenen op de hulp van Kadonation:

  • Geef een vrije dag weg: geef werknemers een extra vrije dag om te ontspannen en tijd door te brengen met vrienden en familie. Wedden dat het zal zorgen voor een energieboost op de werkvloer?

  • Persoonlijke bedankkaartjes: schrijf persoonlijke bedankkaartjes voor elke collega waarin je je waardering uitspreekt voor hun werk en inzet. Het persoonlijke aspect zorgt ervoor dat het gebaar extra speciaal is.

  • Een koffiepauze: organiseer een koffiepauze met het hele team om de dag op een ontspannen manier te beginnen. Extra tip: we hebben verschillende soorten sharing boxen (van koekjes, tot snoepjes én ook fruitmanden) die van elke coffee corner de gezelligste trekpleister van kantoor maken. ;-)

  • Organiseer een lunch of diner: trakteer je medewerkers op een lunch of diner buiten de deur. Of nog leuker: laat een foodtruck naar kantoor komen. Smakelijk!
  • Thirsty Thursday: nodig een mock/​cocktailmaker uit en sluit Dag van de Medewerker ontspannen af onder collega’s. Versterken van het teamgevoel? Check!
  • Workshops en trainingen: investeer in je medewerkers en plan workshops of trainingen om hun vaardigheden en kennis te vergroten. Een win-win voor beide partijen!
  • Organiseer een talentenjacht: moedig je collega’s aan om hun verborgen talenten te laten zien tijdens een bedrijfsbrede talentenjacht. Have fun
  • Bedrijfsuitjes: organiseer een bedrijfsuitje waarbij werknemers plezier kunnen hebben buiten het kantoor. Dit kan variëren van een teambuilding activiteit tot een dagje uit.
  • Organiseer een vrijwilligersactiviteit: moedig je collega’s aan om samen vrijwilligerswerk te doen om iets terug te doen voor de gemeenschap. Een hartverwarmende actie waar nog lang over nagepraat zal worden.

Last but not least

Een extraatje op Dag van de Medewerker kunnen we alleen maar toejuichen. Maar sta er ook eens bij stil dat je eigenlijk elke dag je collega’s moet erkennen als je een positieve werkomgeving wil creëren?

Een selectie uit ons aanbod voor Dag van de Medewerker

Dikke Duim voor jou | Chocoladeduimpjes

€ 6,45
Offerte aanvragen

Boeket Lisette’

€ 20,95
Offerte aanvragen

You light up the room | Cube kaars

€ 6,95
Offerte aanvragen

Mok Mint to be’ + gepersonaliseerd label

€ 5,95
Offerte aanvragen

Complicookies | Office Sharing Box

€ 39,95
Offerte aanvragen

Fruitkist Groot

€ 33,45
Offerte aanvragen

Fietstas & Waterfles Geschenkset

€ 33,45
Offerte aanvragen

Choco bar | Jij bent goud waard

€ 14,95
Offerte aanvragen

Giftbox Thank you, je bent goud waard’

€ 18,95
Offerte aanvragen

You are awesome – Grote kaars

€ 16,95
Offerte aanvragen

Grabbelmand | Office Sharing

€ 38,95
Offerte aanvragen

Flesje Fleur Bloemzaden | Brievenbuspakket

€ 10,45
Offerte aanvragen

Snoepdoosje Super collega!’

€ 9,45
Offerte aanvragen

Brievenbus Brownies: Mix Double Chocolates & Karamel Zeezout

€ 12,95
Offerte aanvragen

Jules Destrooper | Office Sharing Box

€ 39,95
Offerte aanvragen

Message in a Bottle Droogbloemen | Brievenbuspakket

€ 11,45
Offerte aanvragen

€ 12

Bestelhoeveelheid

Minimale bestelhoeveelheid:

Kan je nog wat hulp gebruiken?

Niet enkel Dag van de Medewerker, maar talloze andere waardevolle momenten lenen zich voor een echt cadeaumoment. We sommen er een paar op: eindejaar, verjaardagen, Sinterklaas, een topprestatie, een geboorte, anciënniteit of pensioen, het afronden van een belangrijk project, …

Bij Kadonation merken we dat er wel bereidheid is bij bedrijven om hun werknemers te waarderen, maar dat dit vaak niet uitgevoerd wordt uit angst om iemand te vergeten. Daarnaast zorgt dit voor een extra workload om een geschikt cadeau uit te kiezen.

Klinkt dit herkenbaar? Dan is Kadonation Select de oplossing!

  • Stel in geen tijd een eenvoudig waarderingsbeleid op.
  • Verras je medewerkers met de leukste geschenken.
  • Geen wildgroei meer binnen je organisatie.
  • Geen ellenlange zoektocht naar het juiste geschenk.
  • Wel overzicht, en steeds onvergetelijke attenties binnen handbereik.

Ontdek Kadonation Select

Geven wordt leuk. Eindelijk. 

Aan het popelen om van geven een gemak te maken? 
We nemen het je niet kwalijk.