Terug naar overzicht
Cultuur & HR

Personeelsgeschenken op maat van elke medewerker, hoe doe je dat?

Door Isabel
12 jul 2022

Steeds meer bedrijven plaatsen keuzevrijheid centraal in hun verloningsbeleid. Zo kunnen medewerkers vaak een belangrijk deel van hun loon zelf samenstellen op maat van hun behoeften, via zogenaamde mobility plans’, flex income plans’ of cafetaria plans’. Voor medewerkers die hun loon naar eigen behoefte kunnen samenstellen, is het niet meer dan logisch om dezelfde vrijheid te krijgen wanneer het om hun personeelsgeschenk gaat. Zo kunnen ze het geschenk kiezen dat best voldoet aan hun behoeften en verspil je als werkgever geen geld aan geschenken die niet in de smaak vallen. Resultaat? Iedereen blij!

Maar hoe doe je dat in de praktijk? Hoe hou je rekening met de behoeften van elk personeelslid? Daar komen wij kijken, met de hulp van Kadonation kan iedere organisatie zijn medewerkers ook voor zijn personeelsgeschenken volledig in de driver’s seat’ plaatsen.

Kadonation Cadeaubon to the rescue!

Er is geen betere manier om werknemers volledige vrijheid te geven dan met de Kadonation Cadeaubon. Met meer dan 1000 winkels, 90 retailers en goede doelen, waar de bon besteed of geschonken kan worden, vindt iedereen wel een cadeau dat op zijn of haar lijf geschreven is. Door een persoonlijke (video)boodschap van de CEO, lijnmanager, teamlead, of collega aan de Kadonation Cadeaubon toe te voegen, maak je dit cadeau ook nog eens volledig persoonlijk.

Bovendien heeft de cadeaubon ook aandacht voor mens en natuur, waardoor hij in lijn ligt met de CSR-doelstellingen van vele bedrijven. We steunen bijvoorbeeld met iedere verkochte bon het project WeForest. Zo werden in totaal al ruim 100 000 bomen geplant dankzij onze klanten.

Ook schenken we voor elke € 100 die je via onze Happy Birthday Service bestelt, € 1 aan FEESTvarken vzw (BE) en Stichting Jarige Job (NL), organisaties die verjaardagspakketten aan kinderen in armoede schenken. Onze kaartjes en doosjes worden dan weer gemaakt uit duurzaam FSC-papier. Zo schenk je jouw medewerkers niet alleen het geschenk dat ze écht willen, maar doe je er de planeet en de samenleving ook een plezier mee.

Belang van persoonlijke geschenken

Het krijgen van het juiste geschenk speelt een grote rol in de persoonlijke waardering die medewerkers ervaren. Dat bewijst ook ons recente onderzoek naar het ideale personeelsgeschenk in de ogen van medewerkers.

De momenten waarop medewerkers een geschenk van hun werkgever wensen te ontvangen, zijn vaak persoonlijk. Denk maar aan een verjaardag, pensioen, huwelijk, jubileum, geboorte… Als werkgever is het daarom van groot belang om elk individu persoonlijk te benaderen, zodat niemand zich een nummer’ hoeft te voelen. Hierdoor stijgt de verbondenheid met het bedrijf. Een win-win dus voor jou én jouw medewerker.

Geven wordt leuk. Eindelijk. 

Aan het popelen om van geven een gemak te maken? 
We nemen het je niet kwalijk.